Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Üçüncü Kez Ev Sahipliği Yaptığı Toplantıya Uzmanlar Katılıyor

Tarih: 24 Ekim 2008 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “İyi yönetilen kentler, halkın yaşam düzeyini de doğrudan etkiler. Bu nedenle diğer kentlerin tecrübelerinin paylaşılması oldukça önemlidir” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı’nın (OICC), üye şehir ve bağlı kuruluş uzmanlarından oluşan “1. OICC Dijital Etkileşim Komite Toplantısı” başladı. Metropolitan Oteli’nde gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek toplantıya 9 İslam ülke temsilcisi ile üniversitelerden uzmanlar katılıyor. İslam Başkentleri ile kent belediyelerinin e-belediyeciliğe geçişe teşvik edilmesi ve vatandaşların bu hizmetlerden faydalanabilmelerinin amaçlandığı toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Gökçek, şimdiye kadar gerçekleştirilen 10 OICC toplantısından; 1984, 1993 ve 2007 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığını belirterek, “Bir kez daha bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz “ diye konuştu. İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı’nın 1978 yılında, İslam kentlerinin tarihi mirasının korunması ve aralarındaki işbirliğinin artırılması amacıyla kurulduğunu hatırlatan Başkan Gökçek, “Konferansa dört kıtanın 54 ülkesinde 141 Başkent ve Büyükşehrin yanı sıra pek çok üniversite ve sivil toplum örgütü katılmaktadır. Bu yönüyle OICC Dünyanın en büyük uluslararası yerel idare birliklerinden biridir” dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak iyi yönetilen kentlerin halkın yaşam düzeyini doğrudan etkilediğine inandıklarını kaydeden Başkan Gökçek, “Sunduğumuz hizmetlerin kalitesini artırmak için dünyanın diğer kentlerinin tecrübelerini öğrenmeye ve edindiğimiz tecrübeleri tüm dost ve kardeş ülke kentleri ile paylaşmaya büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

Geçen yıl Ankara’da düzenlenen 10. Genel Kurul’da ve paralelinde düzenlenen Bilimsel Sempozyumda modern yönetimin en önemli unsurunun e-yönetim olduğunu gördüklerine vurgu yapan Başkan Gökçek, şöyle devam etti: “Bu toplantıda tüm üye kentlerin hizmetine sunmak amacıyla bir e- Etkileşim Komitesinin kurulması ve her yıl bir başkentte toplanmasına karar verilmişti. Biz e-belediyeciliğe çok önem veriyoruz. Bu konuda da yapımını yeni bitirdiğimiz yeni hizmet binamıza taşınarak ve tüm birimlerin bir araya getirilmesi ile birlikte e- belediyecilik konusunda da halkımıza büyük kolaylık sağlayacağız.” Başkan Gökçek, e-yönetime önem vermelerinin nedeninin halkın belediyenin kapısında değil, belediye hizmetlerinin halkın kapısına gitmesi anlayışına önem vermelerinden olhduğunu kaydederek, şunları söyledi: “ Klasik devlet yönetiminde halk sadece kendi ihtiyaçları için değil, vergi, ücretler, harçlar gibi devletin ihtiyaçları için de devlet kapısına gider. Bu da zaman ve maddi kayıplara neden olur. Ama e-belediyecilikte vatandaş hizmeti bilgisayarın başında evinde alabilmektedir.” 1.OICC Dijital Etkileşim Komitesi Toplantısında konuşan OICC Genel Sekreter yardımcısı Mohamed Hamdi Mostafa Sayed Ahmed, örgütün dünyadaki bilişim ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederek, üyeleriyle anında paylaştığını söyledi. Ahmed, “Bu paylaşım oldukça önemlidir. Çünkü bilişim teknolojisinde zaman çok geçmektedir. Bu nedenle ortaya çıkan tüm yeniliklerin anında paylaşılması gerekmektedir” dedi. Genel Sekreter Sayed Ahmed, belediyeler arasında yapılacak ortak çalışmalar ve projelerin sürdürebilir olmasının gerekli olduğunu kaydederek, bu önemli toplantının başarılı olması dileğinde bulundu. Konuşmaların ardından yapılan seçilme Komite Başkanlığı’na Ankara Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kabasakal getirildi. Kabasakal yaptığı konuşmada, e-belediyecilikte bir yılın çok uzun bir zaman olduğunu kaydederek, bilgi ve deneyim paylaşımının aksatılmadan sürdürülmesi gerektiğini kaydetti. 1. OICC Diğital Etkileşim Komitesi Toplantısı, 25 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.