Haberler

”Bu arazi fiyatlarıyla proje üretmemiz mümkün değil”

Tarih: 24 Ekim 2008 Kaynak: Dünya
Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, konut alanında asıl büyük kitle ve ihtiyaç sahibi kesimin C gelir grubunda yer aldığını belirterek, "Gözümüz orada ama bu arazi fiyatlarıyla bizim onlara proje üretmemiz mümkün değil" dedi.

My World'un inşaatının tamamlanması, Andromeda projesinin tanıtılması ve Türkiye'nin ekonomik gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Ağaoğlu, inşaat sektöründe zihniyet değişiminin asıl olarak 1998'de çıkan deprem yönetmeliği ve 1999'ya yaşanan depremin ardından gerçekleştiğini hatırlattı.

Ağaoğlu, "Eskiden binaların çoğu kalfa hesabıyla yapılıyordu, artık mühendislik hesabıyla yapılıyor" diyerek, şu andaki konut stoğunun yüzde 70'inin oturulabilecek konumda bulunmadığını, doğru yerde, doğru fiyatla, doğru ödeme koşullarıyla ortaya konan doğru projelerin her zaman alıcı bulacağını söyledi.

Asıl olarak B gelir grubundan beyaz yakalı çalışanlara yönelik konut projeleri hazırladıklarına dikkati çeken Ağaoğlu, daha düşük gelir seviyesine sahip olanların da konut projelerinden faydalanabilmesi için öncelikle Türk halkının yaşam standardının ve gelir seviyesinin yükseltilmesi gerektiğini kaydetti.

Ağaoğlu, son 5 senede iyi giden ekonomik koşullarda şirketlerin kar etmeye başladığını, ikinci bir 5 sene daha bunun devam etmesi durumunda artan gelirlerin tabana yayılabileceğini anlattı.

Ali Ağaoğlu, "Özel sektörün C gelir grubuna proje üretmesi mümkün değil. İstanbul'da arsa maliyetleri, inşaat maliyetlerinin yüzde 50'sini oluşturuyor, hatta yüzde 80'lere çıkabiliyor. Devletin arsa üretmesi lazım. Sorun arsa bulunmamasından, var olan arsaların da çok yüksek fiyatlı olmasından kaynaklanıyor. Kentsel dönüşüm yasası çıkarıldı ama yönetmeliği eksik. Belediyelerin burada çok daha aktif rol alması lazım. Ben, İstanbul'un yüzde 70'ini hala arsa olarak görüyorum" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm yasasının düzgün şekilde işlemesi durumunda bu tür projelere ilgi göstereceklerini ifade eden Ağaoğlu, "Asıl büyük kitle ve ihtiyaç sahibi kesim C gelir grubunda. Gözümüz orada ama bu arazi fiyatlarıyla bizim onlara proje üretmemiz mümkün değil. Şu andaki imkanlarımızla oralara inemiyoruz" dedi.

Ağaoğlu My World
Ağaoğlu My World Andromeda hakkında da bilgi veren Ağaoğlu, tek bir girişten en çok bağımsız bölüme sahip rezidans projesi olan Andromeda'da 4 binada 990 daire bulunduğunu bildirdi.

Andromeda'nın da içinde yer aldığı My World projesinde 4 bin daireyi 2,5 senede tamamladıklarını, kısa süre önce satışa çıkardıkları son etapta da satışların son derece iyi gittiğini söyleyen Ağaoğlu, "Kriz var diyorlar ama biz satışlarımıza devam ediyoruz" dedi.

Ağaoğlu, 376 dairenin yer aldığı son etapta şimdiye kadar 80'e yakın daire sattıklarını, bir ay içerisinde de yüzde 50'sinden fazlasının satışının gerçekleşeceğini düşündüğünü söyledi.

Ali Ağaoğlu'nun verdiği bilgiye göre, projenin satışa çıktığı ilk dönemde 2 bin 200 YTL olan metrekare fiyatları, şu anda ortalama 3 bin 500 YTL seviyesinde bulunuyor.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.