Haberler

Yeni adliye sarayı yarın hizmete giriyor

Tarih: 3 Kasım 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Serkan Canbaz
Gaziantep'te yeni adliye sarayı, pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlıyor. 67 duruşma salonunun bulunduğu yeni binanın Gaziantep'in 30 yıl boyunca ihtiyacını karşılayabileceği bildirildi.

Temeli 2006 yılında Adalet Bakanı Cemil Çiçek tarafından atılan ve 29 bin 341 metrekarelik alanda inşa edilen bina, 35 milyon YTL'ye maloldu. Eski adliye binasında son duruşmalar dün yapılırken taşınma işlemi devam ediyor.

Bugüne kadar 4 ayrı binada verilen adalet hizmetleri, artık tek çatı altında toplanıyor. Gaziantep Kapalı Cezaevi yanında 11 bloktan oluşan binada 67 duruşma salonu yer alıyor. Hakim ve savcılara ise 100 oda verilecek. Göç koşulları böyle devam etse bile yeni binanın 30 yıl hizmet verecek fiziki kapasiteye sahip olduğu belirtiliyor. Yeni adliye sarayının hizmete girmesiyle birlikte şu anda 3 olan ağır ceza mahkemelerinin sayısı 8'e çıkacak.

Yeni binanın hizmete girmesiyle birlikte Gazianteplileri ulaşım sorunu da bekliyor. Eski binanın şehir içinde olması nedeniyle ulaşımda zorluk yaşanmıyordu. Belediye ulaşımı kolaylaştırmak için yeni toplu taşıma araçları tahsis etti. Ancak vatandaşlar en basitinden bir sabıka kaydı alabilmek için adliyeye gitmek zorunda kalacak.

Bu nedenle Tugay bölgesinde emlak fiyatları da ikiye katlandı. Emlakçılar bölgede yapılması planlanan iş merkezlerinin devreye girmesiyle kiraların yeniden düşeceğini belirtiyor. Bölgede faaliyet gösteren emlakçılar, ortalama 100 bin YTL olan daire fiyatlarının 200 bin YTL'ye çıktığını ifade ederken, dairelerin işyerlerine ise ortalama 2 bin YTL'den verildiğini belirtti. Emlakçılar, avukatlar için yapılması planlanan çok katlı iş merkezlerinin tamamlanmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini savunuyor. Yeni yapılacak iş merkezlerinden dolayı semtteki mevcut işyerlerine ve konutlara taleplerin azalacağını ileri süren emlakçılar, bu konutlarda ve iş yerlerinde değer kaybının yaşanacağından yakınıyor.

Hukuk camiası Tugay bölgesine taşınırken Gaziantep'teki birçok avukatın kent merkezindeki bürosunu boşaltmayacağı belirtiliyor. Vatandaşların Tugay'a gitmesinin zor olacağını belirten birçok avukat, yeni adliye yakınlarında yeni büro tutacağını ancak kent merkezindeki bürosunu da boşaltmayacağını söyledi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.