Haberler

İnşaatta durgunluk 2009 sonuna kadar devam eder

Tarih: 6 Kasım 2008 Kaynak: Referans
Global krizden etkilenen inşaat sektöründeki durgunluğun 2009 sonuna kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Denetim, vergi ve danışmanlık şirketi KPMG tarafından dünyada ve Türkiye'de belirli müteahhit firmaların üst düzey yöneticileriyle yapılan görüşmelerle oluşturulan ve 1 yılda tamamlanan "KPMG Küresel İnşaat Raporu 2008" dün açıklandı.

Raporun açıklandığı basın toplantısında konuşan KPMG Ankara Ofisi Başkanı Arslan Kaya, dünyadaki finansal daralmanın ilk etkisinin gayrimenkulde ortaya çıktığını belirterek, "Kriz nedeniyle dünyada para ve finansal kaynaklar daha ciddi koruma altına alındı. Bunların Türkiye'de, gayrimenkul imalat, inşaat sektörü ve ticaretinde önemli etkisi var. Bu nedenle 2009 sonuna kadar gayrimenkul sektöründe durgunluk olacağını düşünüyorum" dedi.

Başlıca sorun finansman
KPMG Türkiye Yapı ve İnşaat Sektörü Başkanı ve Denetim Ortağı Nesrin Tuncer de, global kriz olsa da olmasa da sektörün devam eden sorunlarının başında finansman konusunun geldiğini kaydetti. Mortgage krizinin özellikle finansman üzerinde çok etkisi olduğunu vurgulayan Tuncer, inşaat sektörünün temel sorunlarından nitelikli personel eksikliğinin üstesinden gelebilmek için daha iyi eğitim, üniversitelerle daha iyi bir işbirliği, daha iyi ücret ve iyileştirilmiş kariyer yapısı gibi bir dizi önlem alınması gerektiğini anlattı.

KPMG Küresel İnşaat Raporu'nun detaylarını açıklayan KPMG Türkiye Denetim Bölümü Direktörü İsmail Ünal da, raporun kaynak eksikliği, risk yönetimi, maliyet artışı ve sürdürülebilirlik olmak üzere sektörü etkileyen temel sorunlara vurgu yaptığını kaydetti.

Müteahhit firmaların kalifiye proje müdürleri ve nitelikli saha personeli eksikliği ile hızlı maliyet enflasyonuyla baş etmek zorunda olduğuna işaret eden Ünal, bu arada çevresel standartlara da uyum sağlamak durumunda olduklarını belirtti.

İnşaat sektörünün, imaj sorununun üstesinden gelebilmesi ve uzman kadrolar oluşturması için yeni adımlar atması gerekliliğini vurgulayan Ünal, inşaat sektörünün, diğer sektörler gibi potansiyel çalışanları, henüz okuldayken, mezun olmalarını beklemeden bulmaları gerektiğini dile getirdi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.