Haberler

TOKİ'den adrese teslim ihaleye önlem

Tarih: 6 Kasım 2008 Kaynak: Referans
Kamu İhale Kurumu (KİK), bazı ihalelerde aranan "ilgisiz belgelerin", sadece belirli firmaların katılımına yol açması nedeniyle istenecek belgelere sınır getirdi.

Kurum Başkanı Hasan Gül, ihalelerde "gereksiz belge" istenilmesinin sıkıntı yarattığını ifade ederek, kuruma yapılan şikayetler ve ihale iptal gerekçelerini dikkate alarak, konuya ilişkin tebliğde düzenleme yaptıklarını söyledi.

Düzenlemeyle ihalelerde istenecek belgelere sınır çizildiğini kaydeden Gül, "Bir firma, (ben dokümanı aldım ama katılım şartları arasında şöyle bir belge var, bende o belge yok, o belgenin ihalenin kalitesine de katkısı yok. O belge olmadığı için de ben ihaleye giremiyorum) diye şikayet ettiği zaman, ihale yeniden yapılsın, o belge de istenmesin diye iptal ettiğimiz çok oldu" diye konuştu. Gül, genel olarak kurulun sürekli belirli bir alanda aynı kararları vermesi halinde konuyu tebliğe taşıdıklarını kaydederek, yeni düzenlemeyle idarelerin istenecek belgeler konusunda dikkatli olmalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Sürekli yeni kalite belgelerinin çıktığına işaret eden Gül, "Tabii biz de zaman içinde bunların hangisinin istenmesinin makul, hangisinin istenmesinin makul olmadığını anlıyoruz, hemen anlamak mümkün değil. Şimdi biz bunları yazdık tebliğe ama zaman içinde yine bir takım belgeler çıkabilir. Süreci takip ediyoruz" diye konuştu.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.