Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Gümüşyaka’ya yapılan dev yatırımlar hizmete girdi

Tarih: 6 Kasım 2008 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Gümüşyaka Belde Belediyesi’ne yapılan dev yatırımların açılış törenine katıldı.

Gümüşyaka Belde Belediyesi’nin önünde yapılan açılışa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Gümüşyaka Belde Belediye Başkanı Hüseyin Agu, İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural ile birlikte çok sayıda Gümüşyakalı katıldı.

Açılışta konuşan Kadir Topbaş, Gümüşyaka’nın ancak 44 yıl içerisinde yapabileceği 22.5 Milyon YTL’lik yatırımları 4.5 yıl içerisinde yaptıklarını kaydetti.

Şehirlerin yarıştığı bir dünya da İstanbul’dan dünyanın bahsetmesi için uğraş verdiklerini ifade eden Topbaş, günümüzde ülkelerden ziyade şehirlerin yarış halinde olduğunu söyledi.

Bir teknik adam olarak göreve geldikleri günün ertesinde İstanbul’un geleceğine dair şehir planları yaptıklarını söyleyen Topbaş şöyle devam etti: “Bir şehir nasıl olmalıdır diye planlar yaptık. Çünkü geçmişte Selçuklu ve Osmanlı bir yere yerleşmeden önce orada insanların ihtiyacı olan kurumları önceden yapıyordu. Ve buraya yerleştirilen insanlarla şehir gelişiyordu. Böyle bir neslin evladı olmamıza rağmen geçmiş yönetimlerin yanlış yapılanmaları sonucunda şimdiki sorunlarla uğraşır olduk. Plansız ve programsız büyüyen şehir beraberinde sorunları da getirdi. Bu şehrin ne kadar büyüyeceği, büyüdüğünde de nasıl sorunlarla karşılaşacağı hesaplanmadı. Biz bir yol haritası belirlemek adına göreve gelir gelmez İstanbul Metropolitan Planlama Merkezini kurduk. Bu merkezde biz İstanbul’a dair planlar yaptık. 50 yıl sonrası içinde planlarımız hazır. Şuanda Silivri için 50 yıl sonrasına dair planlarımızda hazır. Bununla da yerinmedik Marmara bölgesinde yer alan şehirlerin İstanbul’la olan yol bağlantılarını yeniden planladık.”

“Biz bu şehre ne yapacağımızı biliyoruz.”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugüne kadar İstanbul’a adına yaptıkları yatırımları bilerek yaptıklarını, gelecekte yapmayı planladıkları yatırımlarında planlarının şimdiden hazır olduğunu kaydetti. Anamuhalefet Partisi’nin son günlerde İstanbul’a dair bir takım planlarla gündeme gelmeye çalıştığını kaydeden Topbaş şöyle devam etti: “Maalesef Anamuhalefet partisi İstanbul ile ilgili bazı çalışmalardan bahsediyor. Ve İstanbul’un ulaşım mastır planlarından bahsediyor. İstanbul’un geleceğinden bahsediyor. İyide siz zaten buralarda daha önce bulundunuz. Şu anda Türkiye’de bazı il ve ilçelerin yönetimi elinizde. İzmir de ki modeliniz nedir? Diyebilirsiniz ki siz, biz İzmir de Türkiye’ye örnek olacak bir yönetim ortaya koyduk ve sonuç aldık. ‘İşte buyurun. İzmir de bu noktadayız.’ diye bir örnek verin. Herkeste bakar der ki; ‘bunlar ne kadar da iş biliyor. Ne kadar başarılılar. Ne güzel bir örnek koydular ortaya.’ Örnek alır insanlar. Yani iktidarda olmazsanız yani hiçbir yerde olmaz sanız insanlar bunlara da bir fırsat verelim diye düşünebilir. Ama bakıyorsunuz İzmir gibi bir şehir derlerleriyle kıvranıyor. Belediyecilik orda hak getire. Ve şimdi de kallmış İstanbul için plan yapıyorlar. İyide siz İstanbul’u da kaybettiniz. Artık İstanbul için bir şansınız yok. CHP’nin aday derdi yok. CHP’nin zihniyet sorunu var. O zihniyet kaybetti İstanbul’u. O zihniyetteki İzmir böyle. Çankaya’daki yönetim böyle. Başka örneklerde var. İlerde lazım olacak diye saklıyorum.”

“Biz doğru olanı yaptığımız için farklı görünüyoruz.”
Açılış yapmaktan temel atma törenlerine katılma fırsatı bulamadıklarını ifade eden Topbaş, Ana muhalefet’in de en küçük bir açılışta genel başkanlarını açılış yerine davet ettiğini söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Sayın Baykal Avcılar Belediyesi’nin bir park açılışına geldi. Bir park sadece. Mahalledeki bir parkın açılışına. Genel başkanlarını çağırdılar. Ne büyük iş yaptık diye orada açılış yaptılar. Güler misin ağlar mısın. Yani bu kadar ufacık bir iş yapılıyor ve genel başkanlarını çağırıyor. Biz genel başkanımız çağırmıyoruz. Davet etmiyoruz. Bizler tüm çalışma arkadaşlarımla kol kola girdik. Bu şehir için gerekeni yapıyoruz. Biz doğru olanı yaptığımız için farklı görünüyoruz. Normalde bunlar bizim görevimiz. Ama eskiler bu yapılması gerekenleri yapmadıklarından ve biz yaptığımız için haliyle biz farklı görünüyoruz.

“Biz insan olan her yere yatırım yapıyoruz.”
Eskiden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlarının maaşını bile ödeyemezken şimdilerde dev yatırımlarla adından söz ettirdiğini ifade eden Topbaş şöyle devam etti: “Sayın Sözen’in döneminde de 7,5 milyon insan 900 bin araç sayısı vardı. O dönemde belediye çalışanlarının bile maaşını ödeyemiyordu. Sayın Sözen’in, Karayalçın Hükümetinden para almak için Ankara da beklediğini o zamanın gazetelerinin manşetlerinden biliyoruz. O zamanlar İstanbul iller bankasından yüzde 7 pay alıyordu. Şu anki bizim payımız yüzde 4,5. Biz buna rağmen İstanbul’a 22,6 katrilyon yatırım yaptık. Biz 11.4 katrilyonu ulaşıma, 13 katrilyon’u da ilçe ve beldelere yatırım yaptık. 120 köyümüze park bahçe yaptık. Köy meydanları düzenledik. Köylerimiz ilk defa sıcak asfaltı bizim dönemimizde gördü. Biz bunları yaparken sadece kendi belediyelerimizi mi düşündük. Elbette hayır. Başka partilerden belediyelere de yatırımlar yaptık. Biz insan olan her yere yatırım yapıyoruz.”

Başkan Kadir Topbaş İstanbul’un her köşesini merkez olarak gördüklerini, ayrım yapmadan her bölgesine hizmet taşıdıklarını ifade etti. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Silivri’ye doğalgaz getirilmesini hayal diyorlardı. Silivri sanayi bölgesine 45 günde, merkeze ise 3 ayda doğalgaz getirdik. Beldelere de doğalgazı yaygınlaştırıyoruz. Artık yazlık belde diye bir yer olmayacak. İstanbul’un her semtinde artık yaz-kış oturulabilecek. “

Konuşmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Gümüşyaka Belde Belediye Başkanı Hüseyin Agu, İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural ile birlikte yanına kadınları da alarak önce doğal gaz hattını hizmete açtı, ardından da çocuklarla birlikte kurdele keserek diğer yatırımların açılışını gerçekleştirdi. Gümüşyaka Belde Belediye Başkanı Hüseyin Agu, Başkan Kadir Topbaş’a Gümüşyaka’ya yaptığı yatırımlardan dolayı plaket verdi.

Başkan Topbaş açılışların ardından İSMEK kursunu da gezerek kursiyerlerle sohbet etti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.