Haberler

Duran: Sakarya'yı nakış gibi işledik

Tarih: 7 Kasım 2008 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: İsmet Yıldız
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, deprem sonrasında, 100 yılda yapılamayacak hizmetleri 8 yılda şehre kazandırdıklarını belirtti. Duran, "Biz Sakarya'yı geleceğe hazırlıyoruz. Kenti adeta bir nakış gibi işledik" dedi. 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Necip Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nda öğrencilere hitap etti. İlk olarak Yurdun Kurucu Başkanı Hasan Filiz'i ve Yurt Müdürü Behzat Çakmak'ı ziyaret eden Başkan Duran, yurdun çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra yurt kampusu içerisinde yer alan Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu'nda öğrencilere hitap eden Aziz Duran, yapılan hizmetleri anlattı, öğrencilerin sorularını cevapladı. Sakarya'yı geleceğe hazırladıklarını söyleyen Başkan Aziz Duran, "Bütün çalışmalarımız geleceğe yönelik. Biz geleceğin şehrini inşa ediyoruz. Bakın biz göreve geldikten sonra duble yolların uzunluğu 60 misli arttı. Bizden önce bu şehrin toplam yeşil alanı 40 dönümdü, şimdi ise sadece Kent Park 160 dönüm. Bu zamana kadar şehrin kaderini değiştirecek birçok projeye imza attık. Halen devam eden projelerimiz var. Sakarya'yı adeta bir nakış gibi işledik ve işlemeye de devam ediyoruz" dedi.

Üreten ve kazandıran belediyecilik
Deprem sonrasında, 100 yılda yapılamayacak hizmetleri 8 yılda şehre kazandırdıklarını söyleyen Başkan Duran, üreten ve kazandıran belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi. Başkan Duran, "Çark Deresi Mollaköy'den akıtılan suyla yenden hayat buldu. Çark'tan yapılan sulama, çiftçilerimizin yüzü güldürüyor. Eskiden 1 ton çıkan ürünler, sulama sayesinde 5 tona yükseldi. Sakarya Nehri üzerinde 3 elektrik santrali kuruyoruz. Bu santrallerle kendi elektriğimizi üreteceğiz. Belediyemize ek kazanç elde edeceğiz. Bunlar üreten ve kazandıran belediyeciliğin Türkiye'deki ender örneklerinden" diye konuştu. 

Depremin izleri siliniyor 
Depremin Sakarya'ya ağır bir fatura çıkardığını belirten Başkan Aziz Duran, depremin izlerini silmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Depremden sonra Korucuk'ta yepyeni bir kent doğdu diyen Aziz Duran, konut açığını kapatmak ve şehri güvenli bölgeye taşımak amacıyla konut hamlesi başlattıklarını ve bu çalışmaların halen devam ettiğini söyledi. Başkan Duran, şu anda Doruk Kent Evleri'nin inşaatının devam ettiğini ve 3000 yeni konutu daha şehre kazandıracaklarını ifade etti.

Öğrencilerin sorularını cevapladı
Başkan Aziz Duran, öğrencilerin sorularını da cevapladı. Sorulan bir soru üzerine, merkez ve üniversite arasındaki ulaşım sıkıntısını giderdiklerini dile getiren Aziz Duran, "Sakarya Üniversite'mizin öğrenci sayısının artmasıyla birlikte hemen harekete geçtik. Kampus ve merkez arasındaki sefer sayılarını 85'ten 162'ye çıkardık. Kiraladığımız 7 otobüsümüz hizmete girdi" dedi. Gençlere yönelik gerçekleştirilen hizmetleri de anlatan Aziz Duran, "Bizim gençlerimize yönelikte birçok hizmetimiz var. Mesela SAMEK kurslarıyla gençlerin hizmetindeyiz. Burada birçok branşta konusunda uzman hocalar kurslar veriyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapıp Meslek Edindirme Kursları açtık. İnşallah bu kurslarımız da 3. dönemine başlayacak" diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.