Haberler

Avrupa kültürü nedir ne değildir

Tarih: 7 Kasım 2008 Kaynak: Referans
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne entegrasyon sürecinin tartışıldığı şu günlerde, hem İstanbulluları hem de Avrupalıları çok yakından ilgilendiren bir konuyu, üç gün sürecek bir sempozyumla gündeme taşıyor.

13-15 Kasım tarihleri arasında The Marmara Oteli'nde düzenlenecek "Avrupa Kültürü Nedir?" başlıklı sempozyuma Avrupa'nın ve Türkiye'nin önde gelen kültür ve eğitim kurumlarından uzmanlar katılıyor.

"Avrupa Kültürü Nedir Sempozyumu"nda konuşmacılar; Avrupa Birliği genişleme politikası çerçevesinde kültürel çeşitliliğin arttığı bir ortamda, "Avrupalılık" kavramının ön koşullarından biri sayılan "Avrupa Kültürü"nün ne olduğunu irdeleyecekler.
13 Kasım Perşembe günü başlayacak olan "Avrupa Kültürü Nedir?" Sempozyumu'na konuşmacı olarak katılacak 40'in üzerinde konusunda uzman isim arasında: Genişlemeden Sonra Avrupa Kültürü ve Kültür Politikaları konusunda konuşacak olan Avrupa Komisyonu Gençlik Eğitim Direktörü Vladimir Sucha ve Culturesfrance Avrupa Kültür Mevsimi Danışmanı Grégoire Harel, Avrupa Kültüründe Kent ve Mimarlık başlıklı oturuma davet edilen Berlage Enstitüsü Direktörü Rob Docteur, Avrupa Kültüründe Göç, Kültürel ve Dini Çeşitlilik konusunda tartışmak üzere: Helsinki Üniversitesi Avrupa Tarihi Bölümü'nden Prof. Laura Kolbe ve GTZ Eğitim İşleri Koordinatörü Traugott Schoefthaler, Avrupa Kültürü'nün Türkiye'ye Bakışı başlıklı oturumda konuşmak üzere gelen: Hamburg Üniversitesi Türkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Raoul Motika ve Berlin Eyalet Parlamentosu Milletvekili Avrupa ve Eğitim Politikaları Sözcüsü Özcan Mutlu da var..

Önemli isimler katılıyor
Sempozyuma Türkiye'den aralarında OIC Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Danışmanı Büyükelçi Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Eski Yargıcı Büyükelçi Rıza Türmen ve TÜSİAD Brüksel Temsilcisi Dr Bahadır Kaleağası'nın da olduğu uzmanlar katılıyor.

13 Kasım Perşembe sabahı saat 09.30'da başlayacak ve üç gün sürecek olan "Avrupa Kültürü Nedir?" Sempozyumu The Marmara Oteli - Taksim Balo Salonu'nda 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek oturumları izlemek isteyen herkese açık olacak.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.