Haberler

Sinop Kalesi surlarına ilk harç

Tarih: 10 Kasım 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Kültür veTurizm Bakanı Ertuğrul Günay, rarihi Sinop Kalesi'nin surlarında yapılacak restorasyon çalışmalarının başlatılması amacıyla düzenlenen törene katılarak ilk hacı koydu. Günay, turizmde bu yıl 25 milyon rakamını aşacaklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,Türkiye turizminin son yıllarda çok iyi geliştiğini belirterek, "Bu yıl inşallah 25 milyon rakamını geride bırakacağız' dedi.

Tarihi Sinop Kalesi'nin surlarında yapılacak restorasyon çalışmalarının başlatılması amacıyla düzenlenen törene katılan Bakan Günay, Sinop'un doğal birliman olması nedeniyle tarih boyunca bir çok uygarlığa ev sahipliği yaptığını söyledi.

Turizmin, geliştiği yörelere ekonomik olarak önemli katkılar sağladığınıanlatan Bakan Günay, bu gelir kaynağından tüm Türkiye'nin yararlanabilmesi için çalıştıklarını vurguladı. Günay, 'Türkiye turizmi son yıllarda çok iyi gelişiyor. Bu yıl inşallah 25 milyon rakamını geride bırakacağız" dedi. 

Tarihe sahip çıkılıyor 
Günay, şöyle konuştu:"Turizm aynı zamanda büyük bir gelir kaynağı ve büyük bir istihdamyaratıyor. İstiyoruz ki bu gelir kaynağından bütün Türkiye yararlanabilsin. Buistihdam imkanı, özellikle iş imkanı arayan yörelerimizin yararına sunulabilsin."

Türkiye'nin sadece deniz kıyısı ve sıcak iklim turizmi ileyetinemeyeceğini ifade eden Günay, tarihi ve doğal güzellikleri bulunan yörelerinde turizmden gereken payı alabilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi. Bu anlamda Karadeniz'deki yörelerdeki tarihi ve doğal varlıkların sahiplenilmesi gerektiğini belirten Bakan Günay, Sinop'un da kendine özgü turizm potansiyeli bulunan mekanlara sahip olduğuna işaret etti.

"Aldırma Gönül"le destanlaşmış
Bunlardan birinin de tarihi Sinop Kalesi olduğunu hatırlatan Kültür veTurizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarihi yapının Sebahattin Ali'nin "Aldırma Gönül"adlı şiiri ile destanlaşmış bir özellik taşıdığını ifade ederek, "Şükürler olsunki bir dönem acılara ev sahipliği yapmış olan alanları şimdi güzelliklere,sevinçlere ve sanata yeni mekanlar haline getirmeye çalıyoruz" dedi.

Bakan Günay, konuşmasının ardından restorasyon çalışmalarının başlatılmasını simgelemek amacıyla ilk harcı koydu. Daha sonra tarihi kalesurları içinde yer alan Sinop Ceazevi'ni gezen Bakan Günay, çalışma yürütülecekalanda simgesel yıkım yaptı. Bakan Günay daha sonra Vali Zeki Şanal'ı ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.