Haberler

Cumhuriyet Müzesi açılışa hazır

Tarih: 10 Kasım 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Yasin Kılıç
Trafonun kaldırılması ile ilgili 2004 yılından beri BEDAŞ ile yazışmaları süren Büyükşehir sonunda muradına erdi. Müzenin yanında bulunan elektrik trafosu için BEDAŞ'a yeni trafo binası yeri tahsis edildi.

Elektrik kabloları için BEDAŞ ile protokol yapılıp, bağlantıları için ilgili müdürlüklerle yazışmalar tamamlandı. Yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının ardından Cumhuriyet Müzesi'nin yanında bulunan trafo geçtiğimiz gün kaldırıldı. Belediye son düzenlemeleri yaparak müzeyi önümüzdeki günlerde açmayı planlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2007 yılı Ağustos ayında Taksim'de Maksem diye anılan ve su terazisi diye bilinen bölgedeki bin metrekarelik alanı Cumhuriyet Müzesi olarak projelendirmişti. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na müzenin projesini onaylatan Büyükşehir, açılışı 29 Ekim 2007'de yapmayı planlıyordu. Ancak müze, restorasyon çalışmaları tamamlanmadığı için 1 yıldır açılamıyor. Restorasyon çalışmaları tamamlanmasına rağmen müzenin açılması için yanında bulunan elektrik trafosunun kaldırılması gerektiğini kaydeden Büyükşehir yetkilileri, müzenin restorasyonunun geçen ağustosta tamamlandığını kaydetti. Elektrik bağlantısı için müzenin yanında bulunan trafo binasının kaldırılması çalışmalarının uzun sürdüğünü aktaran yetkililer, "2004 yılından bu yana yazışmaları devam eden trafonun bu projede ele alınıp kaldırılması gerekiyordu. Yeni trafo binası için Beyoğlu Belediyesi ve Koruma Kurulu ile yazışmalar yapılarak yeni yeri tahsis edildi. Trafonun kaldırılması için BEDAŞ ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol yeni imzalandı. Elektrik kablo hattını yapabilmek için İGDAŞ, İSKİ, BEDAŞ, Türk Telekom, Şehir Aydınlatma ve Yol Bakım Müdürlükleri ile yazışmalar yapıldı. Yazışmaların tamamlanması ile birlikte trafo geçtiğimiz gün kaldırıldı." açıklamasında bulundu. Müzede sergilenecek eserler ile ilgili öğretim üyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi müzenin önümüzdeki günlerde açılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, Taksim Maksemi ve su deposuna yapılacak müze için 3'ü Yapı İşleri, 1'i Tarihî Çevreyi Koruma Müdürlüğü olmak üzere 4 ihale yaptı. Belediyenin yaptığı 4 ihale kapsamında Taksim Cumhuriyet Müzesi için KDV dahil 3 milyon 36 bin 140 YTL harcandı.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.