Haberler

Evka 5'e Yonca Kavşak Geliyor

Tarih: 11 Kasım 2008 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu Caddesi’nde kesintisiz ulaşım sağlamak için projelendirdiği Evka 5 Yonca Kavşağı’nda bugüne kadar 25 milyon YTL’lik kamulaştırma yapıldı. Kentin Çanakkale yönüne açılımını sağlayan Anadolu Caddesi’nde kesintisiz ulaşım için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hızlı bir tempo ile sürüyor. İnşaatı Aralık ayında tamamlanacak olan Büyük Çiğli ve Harmandalı geçitlerinin ardından, kesintisiz ulaşım için projelendirilen Evka 5 Yonca Kavşağı’nın yaşama geçirilmesi için de somut adımlar atılıyor. Bu büyük yatırımı kente kazandırmak için bölgede 25 milyon YTL’lik dev kamulaştırma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmaları da tamamlamak üzere. Kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından, yonca kavşak için yapım ihalesi aşamasına geçilecek.

Projede neler var?
İzmir trafiğinde çok önemli bir rahatlık sağlayacak bu büyük yatırım projesi kapsamında, Anadolu Caddesi’nin Evka 5 Kavşağı bölümünde yonca kavşak inşa edilecek. Evka 5’ten gelen araçlar Organize Sanayi Bölgesi’ne, Anadolu Caddesi ve raylı sistemi kesmeden yonca kavşak üzerinden geçiş yapabilecek. Yine Evka 5 ve Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen araçlar, Aliağa ve kent merkezi istikametine Anadolu Caddesini kesmeden geçebilecekler. Aliağa Menderes Raylı Sistem Projesi kapsamında inşa edilen Egekent İstasyonu’na bağlanacak olan yonca kavşak, aynı zamanda buradaki aktarma istasyonundan raylı sistemi kullanan yolcuların şehre otobüsler ile dağılımını sağlayacak.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.