Haberler

Adliye'ye yer bulundu

Tarih: 21 Kasım 2008 Kaynak: Olay Yazan: Hakan Karabay
Mevcut binanın yetersizliği nedeniyle yapılması düşünülen adliye binasına yer arayışı sonuçlandı. Yeni adliye binası eskisinin karşısında olacak.

Yeni adliye binası ile ilgili uzun süredir kamuoyunu meşgul eden yer konusu çözümlendi. Ankara'ya giderek Adalet Bakanlığı yetkilileri ile görüşen Bursa Barosu yöneticileri, mevcut adliye binasının karşısında bulunan özel mülkün kamulaştırma yoluyla alınarak yeni bina yapılması konusunda görüş birliğine vardı.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Baro Başkanı Av. Zeki Kahraman, kendilerinin ilk istedikleri yer olan ve şu anki adliye binasının karşısında bulunan özel mülkün kamulaştırma yoluyla adliye binası için alınacağını söyledi. Daha önce bakanlığın kamulaştırma bedeli ödeyemeyeceklerini belirtmeleri üzerine buradan vazgeçildiğini hatırlatan Kahraman, evrensel hukuk sistemine uygun ve çağdaş insan haklarına uygun bir adliye binası taleplerini sürekli yinelediklerini söyledi. Ankara ziyaretinde gerçekleştirdikleri görüşmelerde bakanlık yetkililerinin bütçeden kamulaştırma bedeli ayırabileceklerini söylemesi üzerine burası için harekete geçildiğini açıklayan Başkan Kahraman, "Yeni yapılacak olan adliye binası için 50 milyon YTL bütçe ayrıldı. Kamulaştırmada sanırım 4 veya 5 milyon YTL'ye gerçekleştirilebilecek. İlave bina adliye binasının karşısında bulunan arazi ile Büyükşehir Belediyesi'ne ait otoparkın bulunduğu alana yapılacak. Ancak bizler bu alanın yanında bulunan Askerlik Şubesi için de görüşeceğiz. Eğer Silahlı Kuvvetler adalete hizmet etmek istiyorsa burasını da bize verir. Yolun karşısına yapılacak ilave binaya yolun üstünden veya altından bağlantı yapılacak. Bu sayede iki bina da daha aktif kullanılabilecek" dedi.

Öte yandan meslektaşlarının çoğunun bu bölgeye yatırım yaptığını ifade eden Kahraman, adliye binasının buraya yapılması ile meslektaşlarının ve esnafın düzeninin de bozulmayacağını açıkladı. Baro Başkanı Av. Zeki Kahraman, önümüzdeki günlerde Başsavcı, Adalet Komisyonu Başkanı, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nın da katılacağı bir toplantı gerçekleştireceklerini ve konunun detalarının bu toplantıda görüşüleceğini açıkladı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.