Haberler

Büyükşehir'den dev proje; Dereler ulaşım için devrede...

Tarih: 26 Nisan 2005

Bakırköy AK Platform'da konuşan Başkan Topbaş, "Ayamama ve Kurbağalıdere gibi nehirleri İDO seferlerine uygun hale getirerek şehir trafiğini rahatlatmayı planlıyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı'nın Crowne Plaza Otel'de düzenlediği "Geleceğim Bakırköy" konulu AK Platform toplantısına katıldı.

Toplantıda İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Emine Nalbantoğlu ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Bakırköylü sanatçı da yer aldı.

Toplantıya katılan davetlilere hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un sorunlarını çözmek için parti ayrımı gözetmeksizin tüm ilçe ve belde belediye başkanları ile birlikte gece gündüz çalıştıklarını belirterek, "İstanbul dünya ölçeğinde bakıldığında hala kendi kimliğini büyük ölçüde koruyabilmiş durumda. Bu görkemli kimliği gelişen dünya şartlarına uygun hale getirerek hep birlikte geleceğe taşımak zorundayız" dedi.

İstanbul'un doğasının, binalarının ve havasının bile kendine özgü olduğunu vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; "Bugün İstanbul'a özgü çiçekleri ve İstanbul mutfağı gibi konuları konuşmalı ve onlar üzerine projeler geliştirmeliydik. Ancak hala en büyük problemimiz ulaşım. Ulaşım problemini çözmek için bu dönem 80-90 kilometre raylı sistem yapmayı planladık ve dev metro projelerinin temelini attık. Bakırköy-Avcılar-Beylikdüzü Raylı Sistem Hattı'nın Küçükçekmece'ye kadar olan kısmının projesi bitti. Bu hattı yap-işlet modeliyle yaptırmayı planlıyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak modernleştirilecek banliyö hatlarını da devralarak biz işleteceğiz."

"Ulaşımda yüzde 4'lerde olan deniz taşımacalığını yüzde 10'lara çıkarttığımızda şehrimizdei trafik sorununun büyük ölçüde çözüldüğünü hep birlikte göreceğiz" diyen Mimar Topbaş, Ayamama ve Kurbağalıdere gibi nehirleri de ulaşıma uygun hale getirerek şehir içi trafik yoğunluğunu azaltmak için yoğun çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Topbaş, "Bakırköy İDO iskelesinden Ayamama Deresi'ni kullanarak Dünya Ticaret Merkezi'ne kadar bir ulaşım hattı planlıyoruz. Nehir ulaşımını Kurbağalıdere'ye de taşıyarak Fenerbahçe Stadı'nın çevresindeki trafik yoğunluğunu ve bu bölgede yaşanan ulaşım sıkıntısını büyük ölçüde azaltmayı planlıyoruz. Bu dereleri ulaşım sistemimize dahil etmek için çalışmalarımız aralakısız sürüyor" diye konuştu.

Bakırköylülere, Ayamama Deresi'ni ıslah etmek için 300 trilyon lira harcayarak Biyolojik Arıtma Tesisi yapmak üzere ihale açtıklarını da müjdeleyen Topbaş, proje tamamlandığında Bakırköy'ki bütün atıkların biyolojik arıtmadan geçirileceğini, böylece ilçenin sahillerinin ve Marmara Denizi'nin kirlenmekte kurtulacağını belirtti.

Florya Deniz Akvaryumu yapılacak...
Konuşmasında Florya'da temeli atılan deniz akvaryumunun planlanan şekliyle bölgedeki ulaşım sorununu daha da olumsuz etkileyeceğini de vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Ayrıca proje planlanan şekliyle bize 300 trilyon liraya malolacaktı. Yaklaşık 8-10 kilometrelik bir metro maliyetini akvaryuma harcamak için erken diye düşünüyorum. Bunun için alışveriş merkezini deniz akvaryumu projesinin dışına çıkartarak işi yeni haliyle yap-işlet modeliyle yaptırmak için görüşmeler yapıyoruz."

Piknik alanlarına ve sahillere çevre dostu elektrikli mangal...
İstanbulluların da tatil yapma hakkının olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı, şehirdeki eski plajları ve mesire alanlarını yeniden canlandıracaklarını söyledi. Sahillere ve piknik yerlerine vatandaşların çevreye zarar vermeden ızgara yapabilmesi için elektirikli mangallar yerleştireceklerini de dile getiren Başkan Kadir Topbaş, böylece yangınların ve çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olacağını kaydetti.

Ateş Ünal Erzen; 'Büyükşehir ile Bakırköy'ü şantiyeye dönüştüreceğiz...'
Gecede konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de Bakırköy genelinde tespit ettikleri 401 eski konağın röleve çalışmalarını yaptıklarını ve projeyi yakında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a sunacaklarını söyledi.

Ateş Ünal Erzen, "Bakırköy'de partiler üstü bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Tıpkı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş gibi... gelecek yıl Büyükşehir ile birlikte ilçemizde bir dizi projeyi başlatmayı düşünüyoruz. Çalışmalarmızla Bakırköy bir şantiyeye dönüşecek" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Platform'un ilçelere yönelik olarak gerçekleştirdiği toplantılarda parti ve kişi ayrımı yapılmaksızın herkesin hayallerini ve tekliflereni özgürce dile getirdiğini ifade ederken, gecede yer alan sanatçılar ve tanınmış simalar ise, gelecekte hayal ettikleri Bakırköy'ü anlattılar.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.