Haberler

Obama, Birleşik Devletler Konut Departmanı’nın Başına Mimar Atadı

Tarih: 25 Aralık 2008 Kaynak: Building Design Yazan: Anna Winston Çeviren: Burcu Öztaşkın

Konut ve Kentsel Gelişme Bakanı olacak mimar Shaun Donovan (solda) ve Kentsel Politika Ofisi'nin başına getirilecek şehir plancısı Adolfo Carrion (sağda)

20 Ocak 2009'da Birleşik Devletler'in resmen başkanı olacak Barack Obama, yeni hükümetinin Konut ve Kentsel Gelişme Bakanlığı görevine mimar Shaun Donovan'ı getirdi.

Harvard mezunu olan Donovan, Dar Gelirlilerin Konut İhtiyacı (affordable housing) konusunda sağlam bir geçmişe sahip ve 2004 yılına dek New York'un Konut Koruma ve Geliştirme departmanının başkanlığı görevini üstlendi.

Birleşik Devletler basınında yer alan raporlara göre, Bronx Bölge Başkanı ve şehir plancısı Adolfo Carrion, yeni oluşturulan ulusal Kentsel Politika Ofisi'nin başına getirilecek.

Carrion, şu anki görevinde New York'un Bronx bölgesine ayrılan bütçenin yönetiminden ve yetkisi dahilinde bulunan bölgenin tüm arazi kullanım kararlarının alınmasından sorumlu.

Kentsel politikaların Obama'nın seçim kampanyasında önemli bir rolü vardı. Kampanya sırasında, dar gelirlilerin konut ihtiyacı ve kentsel yayılma konularında pek çok söz verildi.

Donovan'ın atanmasına ilişkin haberlerde, New York'taki görevi sırasında kendisi ile birlikte çalışan Amerikan Mimarlar Enstitüsü - AIA'nın bu durumu büyük coşku ile karşıladığı belirtiliyor.

AIA'nın federal ilişkiler yönetim kurulunun kıdemli üyesi Andrew Goldberg, "Shaun Donovan, Konut ve Kentsel Gelişme Departmanı'na deneyim bolluğu ve başarı getirecek. Bir mimar olarak sahip olduğu geçmiş, iyi tasarlanmış binalara olan desteği, enerji tasarrufu ve sürdürülebilir gelişme konularının tanıtımındaki şöhreti yalnızca inşa etmeyeceğini, daha iyi inşa edeceğini gösteriyor," diyor.

AIA'nın New York sorumlusu Rick Bell, Donovan'ın Londra kökenli Grimshaw Mimarlık ve Birleşik Devletler kökenli Dattner Mimarlık'ı bir araya getiren tasarım grubu ile gerçekleştirdiği dar gelirlilerin konut ihtiyacına yönelik New York'un Yeni Konut Projesi'yle şöhretini pekiştidiğini söyledi.

New York Tasarım ve İnşaat Departmanı Yöneticisi David Burney, Obama'nın göreve getireceği her iki ismin de mimarlık ve tasarım adına iyi haber olduğunu belirtti ve "her iki atama da, uzun zamandır ilk defa federal politikadaki tasarım konusuna büyük önem kazandıracak," dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.