Haberler

Arkon Plaza'nın inşaatı başladı

Tarih: 6 Ocak 2009 Kaynak: Hürriyet
Projelendirme çalışmaları tamamlanan Arkon İnşaat Merkez binası, inşaatı başladı. Proje mimarları Doç. Dr. YM Selim Velioğlu, YM Can Özsavaşçı, YM Orkun Özüer konuyla ilgili olarak "Yapı cephesi, grubun kurum kimliğini taşıyan düşey taşıyıcı unsurlardan, "dikitlerden" oluşturulmuştur. Bu çözüm bir yandan yapıya gökyüzünde akan ışıltılı "taçvari" bir kimlik kazandırırken bir yandan da yapıyı olduğundan yüksek gösterecektir. Cepheyi oluşturan altın sarısı dikitlerin bahçe düzenlemesi çerçevesinde dış mekânda da serbest unsurlar olarak (aydınlatma ve tematik unsurlar) kullanılmalarıyla mekânsal kimlik tüm alana güçlü bir şekilde yayılacak ve çevreden algılamada anlamlı ve akılda kalıcı etki yaratacaktır" dedi.

Toplam 2800 m2 kapalı alana sahip olacak bina 13 kattan oluşuyor. Binaya karşılama kısmı ile girilip, geniş bir hol ile devam ediliyor. Galeri boşlukları, bitkiler ve sergi alanları ile zenginleştirilen giriş holü, 3 kata yayılan görsel bir süreklilik içeriyor. 50 kişinin aynı anda yararlanabileceği yemekhanesi, açık çalışma alanları, yönetici odaları, toplantı, mültivizyon salonları ve showroom alanı binayı oluşturan diğer mekânlar.

Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Kalsın, Plaza'nın merkez binası olması nedeniyle ayrıca önem verdiklerini belirterek "Bu binanın bizi yansıtacak farklı ve stil sahibi bir bina olması için bir yarışma düzenlemeye karar verdik. Önemli olan bizim için en doğru projeyi bulabilmekti. Bu sebeple projeyi duyurduk. Bu süreç yaklaşık 2 ay sürdü. Teknik ekibimizle, yarışma sonucu elimize ulaşan projeleri değerlendirip Etüt Mimarlığın çalışmasını benimsedik" dedi.

Arkon Plaza binasında, çalışanlar için her türlü sosyal imkân düşünüldü. Plazanın bodrum katlarında araç asansörlü otoparklar, en üst katında ise teras café yer alıyor. Projede ayrıca çalışanların yararlanabileceği bir spor salonu da mevcut. Arkon İnşaat ve diğer Grup şirketleri Fulya Akaryakıt A.Ş. ve Hazar A.Ş. firmaları da 2009 yılı eylül ayında Arkon Plaza'daki yeni ofislerine yerleşecek. Taşıyıcı sistemi betonarme olan binanın inşası yaklaşık olarak 9 ay sürecek. İstanbul Fulya'da yer alacak proje 3 milyon TL'ye mal olacak.

Konuyla İlgili Linkler
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.