Haberler

Eskişehir Adalet Sarayı'na çift bakanlı açılış

Tarih: 2 Şubat 2009 Kaynak: Zaman Yazan: Mehmet Kuru
Başbakan Yardımcısı Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek ve Yüksek Yargı mensupları ile Eskişehir'de Adalet Sarayı'nın açılış törenine katıldı. Halef-selef Adalet Bakanları, Adliye Sarayı'nın açılışında gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Çicek, yargının iyi şartlarda hizmet vermesi için güzel çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Türkiye'nin yargı hizmetlerinde geri kaldığının bilinmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Çiçek, "Hepimiz yargıdan çok şey bekliyoruz. Gerekli önemi verdik mi, gerekli şartları sağladık mı? Bu tartışılan bir konuydu. Hiç olmazsa bugün belli bir noktaya getirdiğimizi düşünüyorum. Ülkenin birçok yerinde yeni adliye binaları yapıldı." diye konuştu.

Yargının bir başka sorununun lojman olduğunu, bunun çözümü için mücadele verildiğini kaydeden Bakan Çiçek, "2 binin üzerinde lojman alınmıştır. Bu sürede yargının yatırımlarına harcanan para 3 katrilyonun üzerindedir. Yaptığımız işin doğruluğuna inanıyorsak, geceyi gündüze katıp çalışıp, birlikte bir çaba ortaya koyarsak aşamayacağımız engel, ulaşamayacağımız hedef yok." ifadelerini kullandı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hukuk devleti olduğun altını çizen Çiçek, her türlü sorunun hukuk sınırları içerisinde çözülmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ise yüksek yargı organları, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili ve üyeleri ile yargı camiasını temsil eden birçok hukukçuyla açılışta birlikte olmanın kendisine mutluluk verdiğini ifade etti. Bakan Şahin, şöyle devam etti: "Bu birlikteliğin şöyle bir mesaj verdiğini düşünüyorum: Adalet en yüce değerdir. Eğer bir toplumda adalet yoksa orada kaos olur. O nedenle bağımsız yargı organlarının bu ülkede adaletin gerçekleşmesi konusundaki çabalarına, bu duruşumuzla destek veriyoruz. Onların yanındayız mesajını şu tablodan çıkarıyorum." dedi.

Türkiye'de çok güçlü bir yargı teşkilatının bulunduğunu, özveriyle, gece gündüz çalışan yargı mensuplarının olduğunu bildiğini ifade eden Bakan Şahin, "Buna rağmen vatandaşımız hızlı, daha az masrafla adaletin tecellisini arzu ediyor. Adalet Bakanı olarak görevimiz, ülkenin yargı mevzuatını yenilemek, çağdaş hale getirmek konusunda öncü rol üstlenmektir. Özellikle son yıllarda bu konuda reform niteliğinde ciddi adımlar atılıyor." ifadesini kullandı.

Konuşmalarını ardından akanlar Cemil Çiçek ve Mehmet Ali Şahin ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek, Vali Mehmet Kılıçlar ve bazı yargı mensuplarıadliye sarayının açılışını gerçekleştirdi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, Bakan Çiçek ve Şahin'e, lületaşından yapılan satranç takımı hediye etti.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.