Haberler

Şehir planlamacısı adaydan bambaşka Çankaya projeleri

Tarih: 6 Şubat 2009 Kaynak: Hürriyet
Çankaya'da CHP'nin aday adaylarından şehir planlamacısı Bülent Tanık, bütün siyasi partilerin 'kazanma rüyası' kurduğu ilçe için farklı projelerini Ankara Hürriyet'e anlattı.

"Kalbi çürütülen Ankara'da" dönüşümü Çankaya'dan başlatmaya aday olduğunu belirten Bülent Tanık, "Çankaya'nın Türkiye'ye örnek ve önder bir belediye olması için, kentsel kalkınma ve toplumsal refahı artırmak için sosyal demokrat 'Yeni Toplumcu Belediyecilik' ilkelerini uygulayacağım" dedi. Tanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hedefim, CHP'nin belediyecilik birikim ve gücünü Çankayalının hizmetine sunmak, itelenen, örselenen Çankayalının hak ettiği hizmeti bulmasını sağlamak olacak. Çankaya'yı kadını, çocuğu, yaşlısı, engellisi, yoksulu, işsizi, emeklisi ile herkesin severek yaşadığı, yaşayabildiği bir kent haline getirmek. İşi, aşı, ilacı olmayanın yanında olmak, kimsenin baskı ve şiddete maruz kalmamasını sağlamak, Çankaya'yı sokaklarında çocukların oynadığı, komşusuyla barışık güler yüzlü kentlilerin yurdu haline getirmek olacak.

Tek yönler bitecek
Tek yön uygulamalarını durdurup, "sola dönülmezleri" kaldıracağım. Çankayalı istediği her yöne gidebilecek. Karşıdan karşıya geçebilecek. Yollar araç değil insan taşıyacak. İlçe Belediyesi bunu nasıl yapacak diyenlere, yaparak göstereceğim.

Beş yüz sokağı gündüz trafiğine kapatıp, düzenleyip 'Oyun Sokağı' haline getireceğim. Çocuklar televizyon dışında oyun da olduğunu bilsinler diye.

Bin 'Çocuk Korosu' kuracağım. Hep birlikte şarkı söylesinler diye. Ankara'nın aydınlık yüzünde, Çankaya'da yaşayanların onurunu korumak, geleceğe güvenle bakmalarını, günün her anında mutlu olmalarını sağlamak için sosyal demokrat 'Yeni Toplumcu Belediyecilik' programı tek devadır."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.