Haberler

Hava durumuna göre çalışan bina

Tarih: 6 Şubat 2009 Kaynak: Yeni Şafak
Evrol İnşaat'ın yaptığı bina, iklim sensörü sayesinde yağmur tanecikleri henüz atmosfere girmeden kendini korumaya alıyor. Konya'nın ilk akıllı binası, hava bulutlandığında panjurları indiriyor, güneş açınca da perdeleri çekiyor.

Konya'da bir inşaat firması tarafından yapılan evler iklim sensörü sayesinde yağmur tanecikleri henüz atmosfere girmeden önce otomatik olarak devreye girerek camları korumaya alıyor. Lüks otel konforundaki dairelerin çoğunluğu, büyüklüğüne göre 300 ile 350 bin Türk Lirası arasında satışa sunuluyor.

Konya'da ilk akıllı bina
Konyalı İşadamı Erol Satıcı'nın dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizden kurtulmak için hayata geçirdiği lüks 'residence'lar, büyük ilgi görüyor. Binalarının en önemli özellikleri ise sensörler sayesinde yağmuru ve güneşi önceden hissetmesi. Bu sayede pencereler ya kendiliğinden kapanarak koruma sağlıyor ya da açılıyor. Evrol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Satıcı, Konya'nın ilk akıllı binalarını inşa ederek krizi fırsata çevirdiklerini kaydetti.

Akıllı binaların özellikleri hakkında da bilgi veren firma sahibi Satıcı, 170 ve 200 metrekarelik dairelerin lüks otel konforunu aratmadığının altını çizerek şöyle konuştu: "Yaptığımız konutların en önemli özelliklerinin başında yağmur yağdığında kapanan panjurların; güneş açınca da perdelerin otomatik olarak kapanması geliyor. Arabanızla garaja girdiğinizde isteğinize göre evinizdeki tv açılabiliyor. Duş siz evinize gelene kadar hazır oluyor. Mutfakta çay seti devreye giriyor. Evdeki ses yalıtımı sayesinde sinema keyfini yaşayabilirsiniz."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.