Haberler

Gayrimenkul piyasası 2 aya hareketlenir

Tarih: 6 Şubat 2009 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Yılmaz Yıldız
TMMBP Genel Başkanı mimar Kozal, emlak piyasasında küresel krizin yansımasının yanında mevsimsel geçişin de etkili olduğunu belirterek, mayıs-haziran döneminde sektörün hareketlenmesini beklediklerini söyledi.

Tüm Mühendisler ve Mimarlar Birliği Platformu (TMMBP) Genel Başkanı Mimar-Ekonomist Remzi Kozal, uzun süredir durgunluk yaşayan ve baskı altında duran gayrimenkul piyasalarının mayıs ayından itibaren hareketleneceğini söyledi.

Genel olarak Mayıs-Haziran ve Eylül-Ekim dönemlerinin gayrimenkul piyasalarının ivme kazandığı ve buna bağlı olarak da fiyatların arttığı dönemler olduğuna dikkat çeken Kozal, "İnşaat sektörünün Mayıs-Haziran döneminde kazanacağı ivme ile birlikte bir yükselişe geçeceğini söyleyebiliriz. Gayrimenkule yatırım yapmayı düşünenler, bir daire ya da dükkan almak isteyenler için önümüzdeki 2,5 ay en uygun dönem gibi görünüyor" dedi.

Mart ayı fırsat olabilir
Mart ayında özellikle vergi ödemeleri ve diğer masraflar nedeniyle gayrimenkul alımları için çok uygun fırsatlar yakalanabileceğini kaydeden ancak bu fırsatların son fırsatlar olacağını vurgulayan Remzi Kozal, "Nisan ayından sonra gayrimenkul piyasasındaki canlanma ile birlikte inşaat sektöründe de bir canlanmanın yaşayacağını söyleyebiliriz. İnşaat sektörü çok geniş bir sahada istihdam oluşturduğu ve birçok iş kolunu harekete geçirdiği için de genel olarak ekonomide bir iyileşme trendinin başlayacağını, en azından eksiye gidişin duracağını söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Remzi Kozal, yeni yönetmeliğe göre inşa edilen binalarda krize rağmen belirgin bir fiyat düşüşü olmadığını ifade etti.

Krizden sonra kâr fırsatı var
TMMBP Başkanı Remzi Kozal, İstanbul'un adeta şekil değiştirdiğini, kabuk değiştirdiğini, eskinin gözde yerlerinin önemli ölçüde değişime uğrayarak değer yitirmekte olduğunu öne sürdü. Yeni kurulan ilçeleri ile kuzeye doğru kayışı belirgin bir şekilde gözlemlenen İstanbul'un yeni şekillenen ulaşım ağı ile de adeta yeniden yapılandığını vurgulayan Kozal, "Bu durum belki de İstanbul'u geçmiş yüzyılların ötesinde yeni yüzyıllara taşıyacak bir yapılanmanın fitilini ateşliyor. Küresel kriz nedeniyle iyice baskı altına alınmış olan "İstanbul emlak piyasası" küresel kriz sonrasında küresel kârlar elde edilebilecek çok önemli bir potansiyel taşıyor" dedi.

Yabancılar için cazip
Financial Times'ın, güvenilir yatırım yapılabilecek bölgeler sıralamasında ilk 10 yer arasında Londra, Paris ve New York'un yanı sıra Türkiye'ye de 9. sırada yer verdiğini hatırlatan Kozal, şehir bazında da İstanbul'un gelir getirisinde ilk sırada olduğunu söyledi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.