Haberler

Belediyeden ihale açıklaması

Tarih: 6 Şubat 2009 Kaynak: NTVMSNBC
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2004-2008 yılları arasında tüm işler için toplam 3 bin 564 ihale yapıldığını ve bunlardan sadece 27'sinin Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edildiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Büyükşehir Belediyesi ihaleleriyle ilgili ifadelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde "şeffaf" bir yönetim anlayışının hakim olduğu, ihalelerin bütün süreçleriyle kamuoyunun bilgisine sunulduğu dile getirilerek, başta belediye web sitesi olmak üzere birçok mecrada bu bilgileri edinmenin mümkün olduğuna işaret edildi.

Kılıçdaroğlu'nun, "İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu ihalelerden kaçı KİK tarafından ve hangi gerekçeyle iptal edilmiştir?" sorusunu yönelterek, "KİK'in iptal ettiği ihaleler incelendiğinde usulsüzlüklerin görüleceğini" iddia ettiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2004-2008 yılları arasında tüm işler için toplam 3 bin 564 ihale yapılmıştır. Bunlardan sadece 27'si KİK tarafından iptal edilmiştir. Tüm ihaleler içinde binde 7,5'una tekabül etmektedir. İhaleler ve KİK kararları hem belediye web sitesinde hem de KİK'in web sayfasında ilan edilmektedir. Bütün ayrıntılar kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır. Bir örnek vermek gerekirse; '950 Personel ile Malzemeli Temizlik ve İlaçlama Hizmet' ihalesi, ihale idari şartnamesi ile ihale sözleşme tasarısı arasındaki çelişkiden iptal edilmiştir."

4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nun 4. maddesinde, "bu kanuna göre düzenlenecek sözleşmelerde ihale şartnamesinde yer alan şartlara aykırı hükümlere yer verilemez" denilmek suretiyle, idari şartnameye üstünlük sağlandığı belirtilen açıklamada, KİK bültenlerinde yayınlanan iptal gerekçelerinin, "Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiğinin aksine", usulsüzlük olmadığına dikkat çekildi.

Söz konusu iptal gerekçeleri, açıklamada şöyle sıralandı:

"1 adedi ihale süresinin 3 yıldan fazla öngörülmesi nedeniyle, 5 adedi ihale sürecinde teklif dosyasında sunulan belgelerin değerlendirilmesiyle ilgili olarak, 3 adedi seçilen ihale usulü ile ilgili olarak, 1 adedi ihale dokümanındaki hususlar ve sözleşme imzalanması aşamasındaki uygulamalar nedeniyle, 10 adedi ihale dokümanındaki hususlarla ilgili olarak, 2 adedi ihale dokümanındaki ve tekliflerin değerlendirilmesi aşamasındaki işlemlerle ilgili olarak, 2 adedi ihale dokümanındaki hususlar ve ön yeterlik belgelerinin değerlendirilmesiyle ilgili işlemlerle alakalı olarak, 3 adedi de tekliflerin değerlendirilmesiyle ilgili hususlar nedeniyle iptal edilmiştir."

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.