Haberler

Şahin: Hanlar Bölgesi yaşayan müze olacak

Tarih: 23 Şubat 2009 Kaynak: Olay Yazan: Hakan Karabay
Şahin, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Platformu`nun tarihin öne çıkarılması konusuna hassasiyetle yaklaştığını söyleyerek platform üyelerini tebrik etti. Proje için 3 ayrı ekibin platform üyeleriyle görüştüğünü hatırlatan Başkan Şahin, başında olduğu gibi projenin her aşamasında da esnafla görüş alışverişinde bulunarak çalışmaların yürütüleceğini ifade etti. Başkan Şahin, "Bursa, tarih şehridir. 5 yıldır bu kent için çok güzel işler yapıldı. Merinos`tan Kent Meydanı`na, Kent Hali`nden Nilüfer Vadisi`ne kadar pek çok hizmeti Bursa`ya kazandırdık. Belediye başkanı olarak ardımda hoş bir seda bırakmak beni huzurlu ve mutlu ediyor" dedi.
Bursa`ya bugüne kadar yapılan yatırımların daha iyisini gelecek dönemde yapacaklarına inandığını ifade eden Başkan Şahin, "Hikmet Şahin`den daha iyisini yine Hikmet Şahin, DP`li dostlarıyla birlikte yapacaktır. Buna inandığım için göreve talibim. İddialıyız, planlıyız, programlıyız" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi`nin tarihe değer verdiğine işaret eden Başkan Şahin, Balibey Hanı`nın 500 yıllık tarihiyle günümüze ışık tuttuğunu, Hanlar Bölgesi Projesi`nin de Bursa`nın yaşayan bir müze olarak kentin çehresini değiştireceğini söyledi. Başkan Şahin, "Tarihin ve esnafın korunarak, Hanlar Bölgesi Projesi`nin hayata geçirilmesini arzu ediyoruz. Tarihi görüntünün ortaya çıkarılmasına, kültürel değerlerin korunmasına ve sosyal bir yaşam alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Tarih de ticaret de esnaf da orada yaşamalıdır. Kimseyi mağdur etmeden bu projeyi uygulayacağız. Aynı zamanda bölge, geceleri de vatandaşın faydalanabileceği yaşayan bir mekan halini alacak" diye konuştu.

Metro Setbaşı'na uzanacak...
Toplantıda katılımcıların sorularını da cevaplayan Başkan Şahin, Bursaray etaplarının yeni dönemde uzatılacağını anlattı. Şahin, İpekiş önünden başlayarak Stat Caddesi ve Heykel önünden Setbaşı`na kadar uzanacak olan alanda metronun kullanıma açılacağını kaydetti. Her yıl 50 milyon TL`nin bu proje için ayrıldığını vurgulayan Başkan Şahin, "Belediyelerin gelirleri de giderleri de bellidir. Her gelen aynı bütçeyle çalışmalarını yapar. Belediye hizmetlerinin gerçekleştirmek çaba, kararlılık ve cesaret ister" dedi. Bursa`da oy verenin de vermeyenin de yanında olduğunu belirten Başkan Şahin, "Herkesin ve her kesimin başkanıyım. Siyasetin uslu çocuğu değil, çalışkan başkanıyım. Son sözü yatırımlarımızdan yararlanan halk söyleyecektir. Halkın çalışkan başkanına sahip çıkacağına inanıyorum" dedi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.