Haberler

"Güneş kolektöründe dünyanın en büyüğü olacağız"

Tarih: 30 Nisan 2009 Kaynak: Dünya
Baymak YKB Akdoğan, Güneş enerji sistemleriyle sıcak su üretilen dünyanın en modern tesislerini de kurmak üzere olduklarını belirtti.

Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, güneş kolektörleri üretiminde önümüzdeki üç yıl içinde dünyanın en büyük şirketi olacaklarını bildirdi.

Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANİSAD) tarafından düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılan Baymak ve Özel Ethica İncirli Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, "Şirketlerin Krize Karşı Bağışıklık Sisteminin Oluşturulması ve Kriz Yönetimi" konusunda bilgi verdi.

Küresel krizin tüm dünyayı etkilediğini, Türkiye'nin de bundan etkilenmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Akdoğan, krizlerin bağıra bağıra geldiğini söyledi. Akdoğan, şöyle konuştu:

"Krizler bağıra bağıra geliyor. Ancak yönetenler bunu algılayamıyor. Krizin geleceğini 2007 yılında farkına vardım. Bunu kendi yönetici ve ortaklarımızla konuştuk, tartıştık. Yabancı ortaklarımız şaşkın vaziyette, krizin mümkün görünmediğini söylüyorlardı. Ama 2008 yılı geldiğinde bu ortaya çıktı. Türkiye, zaten sürekli krizlerle boğuşuyor, krizlerle yaşıyor. Artık krize bağışıklık kazandık. Bu krizlerde rakiplerinizden daha farklı olacaksınız ki, bu krizleri iyi değerlendirin. Kriz olmasaydı şirket sahibi olamayacaktık. Türkiye krizlerde kurtulamayacaktır. 3 yılda bir zaten kriz yaşıyoruz. Körfez krizi, petrol krizi, 1994'te 5 Nisan kararları, 1997 Uzakdoğu krizi, 1998'de Rusya krizi, 1999'da deprem, 2001 krizi, 2003 Irak krizi. Bizim kadar badire atlatan ülke göremezsiniz. Krize karşı aşı yaptırmalı ve hastalığa karşı tedbirli olmalıyız."

"Yatırımlara devam edeceğiz"
Dünyanın en büyük kazan tesisini kurduklarını anımsatan Akdoğan, yatırımların bununla da kalmayacağını bildirdi. Sıcak su üretimi konusunda dünyanın en büyüğü olma yolunda olduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Güneş enerji sistemleriyle sıcak su üretilen dünyanın en modern tesislerini de kurmak üzereyiz. Haziran ayı sonunda bu tesis tamamlanmış olacak. Şu anda makineler İsviçre'de üretiliyor ve gelecek. Haziran ayında dünyanın en modern güneş kolektörlerini üreteceğiz. Şu anda bütün dünyaya satış yapıyoruz. İlave yatırımlarımız var. Sadece makine yatırımı 12 milyon euro olacak. Ama bir çok ekipman yatırımı söz konusu olacak. Önümüzdeki üç yıl içinde dünyanın en büyük güneş kolektörü üreten şirketi olacağız. Yine kombi üretimi konusunda Türkiye'nin modern tesisini kurduk. Bu da Avrupa'nın sayılı tesislerinden biri oldu. Son bir yılda yaptığımız toplam yatırım 40 milyon dolar. Ama her yıl 20-25 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Yatırımlara devam edeceğiz."

2009 yılı sonunu 60 milyon dolar ihracat hedefiyle kapatacaklarını anlatan Erdoğan, "Bu yıl ihracat 60 milyon dolarla kapanır. Ama 2010 senesinde ihracat hedefimiz 150 milyon dolar. Ciro hedefimiz de 500 milyon dolar. Şu anda 40 ülkeye ihracat yapıyoruz. Gelecek yıllarda ihracat yapılacak ülke sayısı 70'e ulaşacak. Halen 800 kişiye istihdam sağlıyoruz ve bu 2010 yılında 2 bine ulaşacak" dedi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.