Haberler

Ankara'ya dev fuar alanı geliyor

Tarih: 4 Mayıs 2009 Kaynak: Cumhuriyet
Ankara yakında 1,1 milyon metre kare alanlı uluslararası bir fuar merkezine kavuşuyor. Söz konusu alanın etrafında fuar merkezini destekleyebilecek otel, restoran, konaklama yerleri gibi ihtiyaçları karşılayabilecek 700 bin metre karelik bir alan da bulunuyor.

Ankara kısa süre sonra 1,1 milyon metre kare alanlı uluslararası bir fuar merkezine sahip olacak. Akyurt'ta yapılacak fuar merkezi için Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Ticaret Borsası (ATB), Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB), Akyurt Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Ankara Giyim Sanayicileri Derneği'nin (AGSD) ortaklığında pilot bir şirket kurulacak. Şirket, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın patronajında hazırlanmakta olan kanuni düzenlemenin hayata geçirilmesinin ardından çalışmalarına başlayacak.

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara'nın en önemli sorunlarından birisinin büyük bir fuar alanı, konferans ya da konser salonunun bulunmaması olduğunu söyledi.

''Bir kentte sadece yolların iyi olması yeterli değil'' diyen Özdebir, kentte sanayinin gelişmesinin yanı sıra üretilen malın satılması için ticaretin de gelişmesine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Söz konusu alanın etrafında fuar merkezini destekleyebilecek otel, restoran, konaklama yerleri gibi ihtiyaçları karşılayabilecek 700 bin metre karelik bir alan daha bulunduğunu ifade eden Özdebir, fuar merkezi için pilot bir şirket kurulacağını, bu şirketin kuruluşuyla ilgili gerekli izinlerin alındığını, ana sözleşmesinin de hazırlandığını bildirdi.

2 bin 500 lira sermayeli bu şirketin büyük ortağının yüzde 34 ile Büyükşehir Belediyesi olduğunu anlatan Özdebir, şirkette TOBB'un yüzde 24, ASO, ATO ve İl Özel İdaresi'nin yüzde 10'ar, Akyurt Belediyesi ve ATB'nin yüzde 5'er, ANKESOB ve AGSD'nin de yüzde 1'er payı bulunduğunu kaydetti.

ASO Başkanı, başta İstanbul'un Anadolu yakası olmak üzere her ilde bir fuar alanı yapılmasının düşünüldüğünü de sözlerine ekledi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.