Haberler

Perakendenin geleceği masaya yatırılıyor

Tarih: 1 Mayıs 2009 Kaynak: Referans Yazan: Ayşegül Sakarya
Bu yıl ikincisi düzenlenen Perakende Tasarım Konferansı'nda geleceğin perakendesi konuşulacak. 14 Mayıs'ta Swissotel'de gerçekleştirilecek konferansta birçok ünlü markanın gelişiminde etkili olan Jody Turner, Avrupa'nın en önemli tasarımcılarından biri olan Dalziel&Pow Design'ın Kreatif Direktörü David Dalziel ve Visual Thinking Marka Direktörü Karl Mckeever gibi isimler konuşmacı olarak yer alacak.

Türkiye'den ise Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hakan Kodal, Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör ve Koton'un patronları Yılmaz Yılmaz ve Gülden Yılmaz dinleyicilerle deneyimlerini paylaşacak. Odak Eğitim Danışmanlık tarafından düzenlenen konferansa 400 civarında katılımcı bekleniyor.

Bu yıl "geleceğin perakendesi" başlığıyla yola çıktıklarını söyleyen Odak Danışmanlık'ın kurucusu Semra Sevinç, "Konferansa damgasını vuracak konu, değişen müşteri davranışları olacak. Perakendecilerin günümüz müşterilerinin neler istediğini iyi bilmesi gerekiyor" dedi. Konferansın diğer öne çıkan konusu ise tasarımın satışlara yansıması olacak. Dalziel&Pow Design'ın Kreatif Direktörü David Dalziel'ın somut çalışmalarını dinleyicilerle paylaşacağını söyleyen Sevinç, "Dalziel, yapılan tasarım uygulaması sayesinde satışın yüzde 100 arttığı perakende örneklerinden anlatacak. Tasarım farklılığının satışları yüzde 100 artırması gibi çarpıcı bir çalışmanın paylaşılması çok önemli" diye konuştu.

Konferansta Türkiye'den üç konuşmacı yer alıyor. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hakan Kodal, tüketici mağaza ve AVM'de tasarımın önemi, Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör ise yerel zincirlerde tasarım gibi konuları ele alacak. Türkiye'nin başarılı perakendecilik örneklerinden Koton'un patronları Yılmaz Yılmaz ve Gülden Yılmaz da başarı hikâyelerini anlatacak.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.