Haberler

Ataköy Sheraton Oteli açıldı

Tarih: 4 Mayıs 2009 Kaynak: Dünya
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizciler Ataköy Turizm İşletmeleri (DATİ) Holding tarafından restorasyonu yaptırılarak hizmete sunulan Ataköy Sheraton Oteli'nin açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'un kültür değerleriyle ve kongre merkezleriyle dünyanın sayılı kentleri arasında yer aldığını ifade ederek, Eylül ayı sonunda yapılacak uluslararası IMF toplantısıyla da kentin kongre vadisiyle kendini göstereceğini anımsattı. Erdoğan, "Ülkemiz, kültürüyle, özellikle inanç turizmiyle, denizi, kumu, doğasıyla, yaylalarıyla ve dört mevsim farklılıklarıyla bir turizm ülkesidir" dedi.

İstanbul'un yatak kapasitesi itibarıyla sıkıntılı olduğunu ve ihtiyaca cevap veremediğini dile getiren Erdoğan, bu nedenle turizm yatırımlarını teşvik ettiklerini söyledi.

Küresel ekonomik krizin etkilediği bu dönemde DATİ Holding'in 60 milyon dolarlık yatırım yaparak oteli restore etmesinin önemine değinen Erdoğan, Ataköy Sheraton'un bulunduğu konum itibarıyla farklı güzelliklere sahip olduğunu dile getirdi. Erdoğan, otelin konuklarına sunduğu hizmetle sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin de kazanacağını belirterek, holding yöneticilerini ve ortaklarını yaptıkları yatırımdan dolayı kutladı.

DATİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kalkavan da burada bulunan mevcut oteli yenileyerek Ataköy Sheraton'u hizmete sunduklarını ve böylece İstanbul ve Türk turizmine hazır hale getirdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından, Başbakan Erdoğan, Şadan Kalkavan, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve öteki ilgililer kurdeleyi keserek otelin açılışını yaptı.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.