Haberler

Kültürpark "Nefes" Alacak

Tarih: 4 Mayıs 2009 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Bitki dokusuna zarar verilmeden sürdürülen yeraltı otoparkındaki çalışmalar tamamlandığında, Kültürpark'taki ağaçlar ve yayalar egzoz dumanından kurtulacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yasal sürecin tamamlanmasının ardından yapımına yeniden başladığı Kültürpark Yeraltı Otoparkı'nda hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor. İnşaat imalatları yüzde 70 oranında tamamlanan otoparkın, bu yıl 28 Ağustos'ta başlayacak olan 78. İzmir Enternasyonal Fuarı'na yetiştirilmesi planlanıyor.

Kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacını karşılamaya yönelik yatırımlara önem veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda ele aldığı Kültürpark Yeraltı Otoparkı'nı 594 araç kapasiteli olarak projelendirdi. Yapım çalışmaları, Kültürpark'taki ve inşaat alanındaki bitki dokusuna zarar verilmeden, mevcut bitkiler korunarak gerçekleştiriliyor. Otoparkın tamamlanmasıyla, Kültürpark'taki etkinlikler için gelen ziyaretçiler, araç giriş ve çıkışlarını sadece 26 Ağustos Kapısı'ndan gerçekleştirerek araçlarını yeraltı otoparkına bırakacak.

Akülü araçlarla gezilebilecek
Otoparkın hizmete girmesiyle, Kültürpark'a görevlilerin dışında araç girişi yapılamayacak. Yeşil dokusu korunarak güçlendirilmiş İzmir'in bu simge mekanını ziyaretçiler, akülü arabalarla gezme olanağına kavuşacak. Ağaçlar egzoz dumanından kurtulacak ve Kültürpark, yayaların daha çok nefes aldığı bir alan haline gelecek. Yeraltı otoparkının üst kısmında ortaya çıkan alanlar ise yeşil alan olarak düzenlenecek.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.