Haberler

Modern cami için güvenlik kartlı açılış

Tarih: 1 Mayıs 2009 Kaynak: Sabah Yazan: Sinan Özedincik
Semiha ve İbrahim Şakir anısına yaptırılan Şakirin Camisi cuma günü açılacak. Cuma namazına İstanbul'un renkli simaları katılacak.

Daha önce mekân açılışlarında görmeye alıştığımız renkli simalar, ilk kez bir cami açılışında bir araya gelecek.

Semiha ve İbrahim Şakir'in oğullarının girişimiyle yapımı 2006'dan beri süren İstanbul Karacaahmet'teki Şakirin Camisi, 8 Mayıs'ta hatim duası, cuma namazı ve ikram fasıllarıyla açılacak. Davetiyesinde güvenlik kartı bile bulunan yapının ibadete açılması merakla bekleniyor. Ailenin İngiltere'de yaşayan üç çocuğu Gazi, Gassan ve Gade Şakir tarafından yaptırılan camide ilk cuma namazını İstanbul Müftüsü Prof Dr. Mustafa Çağrıcı kıldıracak.

İmam Evi Hazır
Aile, camide görev yapacak kişilerle görüşürken, yetkin din insanlarının kiralar pahalı olduğu için İstanbul'da yaşamak istemediğini fark etti. Bunun üzerine imam ve müezzinlerin kalması için caminin yakınında evler satın alındı. 500 kişilik cami, 400 metrekare alana kuruldu. Dış mekânları ise 1700 metrekare...

Şakir ailesi caminin içinde bulunan müzede sergilenmesi için müzayedelerden eserler satın aldı. Aralarında Hz. Muhammed'in mezarının ve Kâbe örtüsünün bulunduğu 6-7 önemli eser bu müzede sergilenecek.

"Şakirin" ismi ise soyadı olmaktan çok, "müteşekkir", "şükreden" anlamını içermesi itibariyle seçildi.

Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanan cami için İslam tarihçisi Muhittin Serin, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.
Mustafa Fayda ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Teoloji kürsüsünü kuran Hüseyin Atay'ın görüşleri alındı.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.