Haberler

7 bin kişilik belde taşınacak yer arıyor

Tarih: 4 Mayıs 2009 Kaynak: Zaman Yazan: Duran Savaş
Sakarya'nın Kocaali ilçesi Ortaköy beldesi, 2010 yılında inşaatına başlanacak Büyük Melen Barajı sebebiyle sular altında kalacak. Beldede yaşayan 7 bin kişi halen taşınacak yer arıyor. Belediye başkanı ise toplu halde taşınmanın çarelerini araştırıyor.

Ortaköy Belediye Başkanı Cemal Angın, baraj inşaatının önümüzdeki yıl başlayacağını belirterek, şimdiden toplu halde taşınacak geniş bir yer aradıklarını söyledi. Angın, yaptığı açıklamada, belde insanın birbirini tanıdığını ve ayrılmak istemediğini belirterek "Beldeyi olduğu gibi taşımak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Birkaç alternatif yer var, buraları değerlendiriyoruz. Biz dağ başı değil, ilçe merkezine yakın bir yer istiyoruz. Tek tek taşınmak değil, topluca taşınıp aynı bölgeye yerleşmek istiyoruz." diye konuştu.

Beldenin sular altında kalacak olması sebebiyle rutin belediye işlemlerini sürdürdüklerini, büyük yatırımlar yapmadıklarını ifade eden Angın şunları kaydetti: "Beldemiz sular altında kalacak diye hizmetlerimizi aksatmıyoruz. Beldemizin bütün sokakları asfalt ya da parke döşeli. Kimsenin ayağı çamura değmiyor. Beldemiz alt ve üst yapı sorunlarını çözmüş bir beldeydi. Bir yandan bu çalışmaları yaparken bir yandan da istimlak sorunlarını çözmeye çalışıyoruz."

Ortaköy nüfusunun toplu halde taşınarak yeni yerde belediye statüsünün sürmesini istediklerini vurgulayan Angın açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ortaköy sakinlerimiz belediye hizmetlerinin verildiği bir bölgede yaşamak istiyor. Toplu konut idaresi tarafından ilçe merkezine yakın bir bölgede toplu konut inşa edilebilir. Bu konutlar sakinlerimize taksitle satılabilir. Böyle bir projeye olumlu bakarız. Bu yere belediye statüsü de verilmesini istiyoruz."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.