Haberler

Üsküdar'a Yeni nikâh sarayı

Tarih: 5 Mayıs 2009 Kaynak: Türkiye Yazan: Cüneyt Bitikçioğlu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Üsküdar'da ikamet ediyor olması sebebiyle üzerine daha fazla sorumluluk düştüğünü, Üsküdar'a ayrı bir önem verdiğini, ilçenin daha modern, gelişmiş bir nikâh salonuna kavuşması sebebiyle ayrı bir mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi. Ayrıca salonun yapımında emeği geçen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 5'nci Dönem Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Tokyo camii ve pek çok önemli projeye imza atan Mimar Hilmi Şenalp ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tam Teşekküllü
Evlendirme dairesinde 320 kişinin aynı anda oturabileceği 304 metre karelik ana solon, aynı büyüklükte çok maksatlı bir salon, 2 adet kutlama ve takı salonu, 2 adet gelin odası, 150 metre karelik bir sergi salonu, 288 kişilik yemek salonu, bekleme ve misafir salonu, fotoğraf südütyosu ve 2 adet dükkan yer alıyor. Nikah Sarayı'nın üstünü örten ahşap lamine kubbe, Almanya'da demontabl olarak üretilerek yerinde montajı yapılmış, 20,59 metre dış çapında, 12,22 metre iç yüksekliğinde. Kubbe, Selçuklu yıldızı şekli esas alınarak, şeffaf cam malzeme ile kaplanmış, doğal gün ışığı ile iç mekanın aydınlatılması sağlanmış

Açılış Yaptı, Şahit Oldu
Nikâh Sarayı'nın açılış kurdelesini Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan kesti. Açılışa Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 5'nci Dönem Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim ile çok sayıda davetli katıldı. Erdoğan, açılış kurdelesini kestikten sonra Buket Dizdar ve Ahmet Töz çiftinin nikah şahitliğini yaptı. Çiftin nikahını ise Kadir Topbaş kıydı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.