Haberler

"2011 yılında 500 bin konut hedefine ulaşacağız"

Tarih: 5 Mayıs 2009 Kaynak: Dünya
TOKİ Başkanı Bayraktar, TÜİK verilerine göre 3 milyon konut ihtiyacı bulunduğunu belirtti.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 2011 yılı sonuna kadar 500 bin konut hedefine ulaşacaklarını bildirerek, "Bu kapsamda alt gelir grubuna, yoksullara yönelik konut üretimine, kentsel dönüşüme ağırlık vereceğiz" dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Yapısal Tasarım ve Yarışma Kulübü tarafından düzenlenen "Yapısal Sektör Zirvesi"nde konuşan Bayraktar, TOKİ'nin kurulduğu günden bu yana 400 bin konut ile bu konutlarla birlikte ilköğretim okulu, lise, sağlık ocağı, hastane ve diğer tesisleri ürettiklerini anlattı.

Bayraktar, TÜİK verilerine göre 3 milyon konut ihtiyacı bulunduğunu kaydederek, TOKİ'nin, ihtiyacın yüzde 7-10 arasındaki kısmını karşıladığını, özel sektörün girmediği bölgelere girdiğini söyledi.

Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için belediyelerle birlikte kentsel dönüşüm projeleri yaptıklarına işaret eden Bayraktar, "Türkiye'yi kaynak israfından kurtarmak için, su havzalarının korunması için kentsel dönüşüm mutlaka yapılmalıdır" dedi.

Bayraktar, Türkiye'nin sağlıklı kalkınması ve kaynakların doğru kanallara aktarılması için kentsel dönüşüm gerektiğini dile getirerek, "2011 yılı sonuna kadar 500 bin konut hedefine ulaşacağız. Bu kapsamda alt gelir grubuna, yoksullara yönelik konut üretimine ağırlık vereceğiz. Kentsel dönüşüme çok ciddi ağırlık vereceğiz" diye konuştu.

"TOKİ'nin eleştireceği en önemli konu tekdüze yapılar"
Erdoğan Bayraktar, katılımcıların sorularını yanıtlarken de 6 aydır TOKİ'nin yağmur suyundan, güneş enerjisinden faydalanma yönünde projeleri şekillendirdiğine değinerek, Küçükçekmece'de yapılan yeni uydu kent projelerinde bu konuda çalışmaları bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin "en büyük" eksiklerinden birinin denetim olduğuna dikkati çeken Bayraktar, Türkiye'de ruhsat almanın zor olduğunu ifade ederek, "Bizim yapacağımız, ruhsat almayı çok kolaylaştırmak ama denetimi alabildiğince artırmaktır" dedi.

Bayraktar, denetimde gerekli düzeyin yakalanamaması halinde Türkiye'de kaynak israfının, kaçak yapılaşmanın önlenemeyeceğini söyledi.

TOKİ'nin eleştirileceği en önemli konunun standartlaşma ve tekdüze yapılar olduğunu kaydeden Bayraktar, mimariye düzen getirmek, çevre dostu projelere ağırlık vermek gibi çalışmaları bulunduğunu ve yöresel mimariye kayıtsız kalmadıklarını vurguladı.

Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.