Haberler

Ankara Trafiğinin Yeni Nefes Boruları

Tarih: 5 Mayıs 2009 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediyesi bir bulvar ile 3 alt geçidin daha yapımını tamamlayarak hizmete açtı.

Dikmen ve Balgat trafiğini rahatlatmak için bir dizi çalışma başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir bulvar ve 3 alt geçitten oluşan ulaşım kompleksini tamamladı. Yoğun trafik için yeni nefes borusu haline gelen bulvar ve geçitlerin olumlu etkisi Balgat trafiğinde görülmeye başlandı.
Öveçler 4. Cadde ile Konya Yolu'na Çırağan'dan gelen ana cadde, bölgedeki gecekondular nedeniyle birbirine bağlanamamış ve buradaki trafik sorunu, bir çıkmazla karşı karşıya kalmıştı. Yılların kangren haline getirdiği bu trafik sorununu çözmek için harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Konya Yolu Fen Lisesi altgeçidi ile Dikmen Caddesi'ni birbirine bağlayan bu önemli arterin açılmasına karar verdi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi, bu arterin üzerinde topografya ve trafik ilişkilerini göz önüne alarak 3 adet alt geçidin yapılmasını uygun buldu.

Öveçler 4. Cadde Alt Geçidi
Alt geçitlerden ilki olan ve Öveçler 4. Cadde ile Dikmen Pazar yeri arasında yapılması planlanan alt geçit, 3 gidiş ve 3 geliş olarak gerçekleştirildi. Planlamaya göre, Öveçler 4. Cadde'den gelen trafik kesintisiz olarak üstten verilirken, Konya Yolu'ndan gelen trafiğin Dikmen Caddesi'ne bağlanması da alttan sağlandı. Buradaki tüm inşaat çalışması bitirilerek, geçidin üst kısmı yani Öveçler 4. Cadde kısmı hizmete girdi.

Ceyhun Atıf Kansu Alt Geçidi
Ceyhun Atıf Kansu Caddesi'nin de yeni açılan bu bulvarla bağlantısının sağlanması için, bulvarın altından geçecek şekilde bir alt geçidin yapılması uygun bulundu. Tek gidiş tek geliş olarak planlanan alt geçit, özellikle de mevcut imar koridoruna sığabilecek şekilde yapıldı.

Gökkuşağı Caddesi Alt Geçidi
Gökkuşağı Caddesi'ndeki trafiğin kesintisiz devam edebilmesi ve yeni bulvar trafiğinden etkilenmemesi için burada da bir alt geçidin yapılmasına karar verildi. Yine mevcut imar koşulları göz önüne alınarak bir gidiş bir de geliş olmak üzere çift yönlü bir alt geçit yapılarak, Ankaralıların hizmetine sunuldu. Gökkuşağı Caddesi'nden güneye doğru gitmek isteyen vatandaşlar, kesintisiz olarak gidebilirken, sağlanan yan yol imkanlarıyla da Konya Yolu'na bağlandı.

216 Metrelik Cevizlidere Tüneli
Bölgenin, kuzey-güney istikametinde hizmet veren en önemli caddesi Cevizlidere de bu düzenlemeden etkilendiğinden, yeni yapılanmaya göre dizayn edildi. Caddenin bulunduğu coğrafi koşullar da düşünülerek, bir tünelle desteklenmesi planlandı. 216 metre uzunluğunda ve 3 gidiş 3 geliş şeklinde yapılan Cevizlidere Tüneli, bitirilerek hizmete açıldı. Tünel, bu bölgedeki trafiği rahatlatacak projenin en önemli ayağını oluşturuyor

Yaya Alt Geçidi
Ayrıca yine proje kapsamında, Ceyhun Atıf Kansu Caddesi üzerinde, öğrencilerinin karşıdan karşıya rahatlıkla geçebilmesi için bir adet yaya alt geçidi yapıldı. Projenin tüm ayakları birlikte düşünüldüğünde, yüzde 90'ı bitirilmiş durumda. Projedeki tüm çalışmaların bitirilmesine rağmen, bir vatandaşın arazi ihtilafı yüzünden projenin yüzde 10'u mecburen bekletiliyor. Bu sorunun da halledilmesi durumunda, Dikmen Caddesi'nin trafik yükü söz konusu cadde ve bulvarla Konya Yolu'na aktarılacak.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.