Haberler

KONE'den Yenilikler

Tarih: 5 Mayıs 2009
KONE, her tür asansörü yenilemek, güvenliklerini artırmak ve teknolojilerini günümüze uyarlamak için Renova 2012 Konvansiyonel Asansör Yenileme Programı'nı başlattı.

Yeni asansör pazarında olduğu gibi, 7.000 ünite ile servis konusunda da hizmet veren KONE, asansörlere sürdürülebilir bakım hizmeti verilebilmesi için yeni bir proje geliştirdi. Bu proje ile her marka asansörü güncel teknolojiyi kullanarak yenilemeyi planlıyor.

EN 81-80 SNELL Standardı, sürdürülebilir bakım hizmeti ve garantili, hızlı parça servisi gibi konuları içeren Renova 2012'yi, KONE ve çözüm ortağı firmaların eğitimli kadrolarıyla gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Yeni Kabin Tasarımları
KONE, asansörün görünen yüzü kabinler için geliştirdiği yeni tasarımlarını piyasaya sundu. Her tür bina ve bütçeye uygun olacak şekilde tasarlanan kabinlerde, aydınlatma, kumanda panelleri ve kabin içi malzemeler, eco-etkin çözümler de dikkate alınarak yenilendi.

Ttasarım ve modernizasyon alanlarındaki bu yenilikçi çalışmalarıyla En İyi Tasarım Ödülüne değer bulunan KONE ayrıca, Chicago Athenaeum and European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies (Mimari Sanatsal Tasarım ve Kentsel Çalışmalar için Avrupa Merkezi) tarafından verilen Good Design Award (En İyi Tasarım) Ödülü'nü de kazandı. FourSeasonsTM konseptiyle ödüle değer görülen KONE, böylesine prestijli bir ödülü kazanan ilk asansör firması oldu.

2006 yılında lansmanı yapılan KONE'nin FourSeasonsTM konsepti KONE Tasarım koleksiyonunun bir parçası olup, mevsimleri ve farklı bölgelerin kültürel havasını yansıtan farklı renk ve gölgeleri birleştiriyor.

Tam Erişim Projesi
KONE Türkiye, bir ilke daha imza atarak, "Binaların Erişilebilirliği - Accessibility" projesini başlattı.

Engellilerin, her tür binaya erişimlerini, girişlerini, bina içinde dolaşımlarını tam olarak sağlamak amacını güden projenin çözüm ortakları olarak da Liftinstituut, üniversiteler, mimar ve mühendis odaları ile sivil toplum kuruluşları belirlendi.

Yarı sosyal sorumluluk projesi şeklinde ele alınan "Tam Erişim Projesiyle";
- Binaları denetleyebilecek uzmanlar yetiştirmek,
- Tam erişim konusunun üniversitelerde ders programlarına alınmasını sağlamak,
- Pilot proje için fon oluşturmak,
- Gerekli düzenlemelerin normlara uygunluğunu belirlemek ve mimarlara, bina sahibi ve yöneticilerine sertifikalı personelle danışmanlık sağlamak amaçlanıyor.

KONE Türkiye, "sosyal sorumluluk" projesi kapsamında en kısa sürede bu konunun ilk uygulamasını, kararlaştırılacak uygun bir binada (üniversite - hastane gibi) geçekleştirmeyi hedefliyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.