Haberler

Mutfak-banyo fuarına 2500 katılımcı getirdi

Tarih: 8 Mayıs 2009 Kaynak: Radikal
Dünyada düzenlediği 5 yıldızlı fuarlarla tanınan Alman Survey Fuarcılık, önceki gün başlayan mutfak ve banyo fuarına yurtdışından 2 bin 500 katılımcı getirdi.

Almanya'nın dünyaca ünlü fuarcılık şirketi Survey Türkiye'yi kasıp kavuran krizde fırsat yarattı.

Önceki gün start alan mutfak ve banyo fuarına yurtdışından 2 bin 500 katılımcı getiren Survey Fuarcılık, hem turizme katkı yaptı hem de ülke ekonomisine. Bütün dünyada düzenlediği 5 yıldızlı fuarlarla tanınan Alman Survey, geçen yıl düzenlediği Uluslararası Mobilya Endüstri, İç Tasarım ve Ekipmanları Fuarı ZOW için de 3500 yabancı getirmiş, 250 milyon dolarlık iş bağlantısı yapılmıştı.

2 bin 500 katılımcının Türkiye'nin krizde bulunuduğu bir dönemde gelmesinin İstanbul ekonomisine az da olsa nefes aldıracağını söyleyen Survey Fuarcılık Genel Müdürü Süleyman Durdu, "Katılımcılar için İstanbul'un 5 yıldızlı otellerinde 2500 oda tutuldu. Ortalama oda fiyatlarından hesaplandığında bir gece için 375 bin dolar para ödüyoruz. Katılımcıların burada dört gün kalacağını düşündüğümüzde sadece otel için harcadığımız para 1.5 milyon doları buluyor" diye konuştu.

Yurtdışından gelenlerin çoğunlukla şirket yöneticileri ya da satın alma pozisyonunda çalışan kişilerden oluştuğunu söyleyen Süleyman Durdu şu değerlendirmeyi yaptı: "Gelenler tüm zamanlarını fuarda geçirmiyor. İstanbul'u dolaşmaları için çeşitli etkinlikler hazırladık. Bu kişiler böyle bir ziyarette ortalama 5 bin dolar harcar. Bu rakam üzerinden hesapladığınızda kent ekonomisine katkıları 10-12 milyon dolar olacak. Böyle bir dönemde kent ekonomisi için çok önemli para."

Survey'in Türkiye'de yatırım yapmasını, "Suriye, İran ve Iraklı işadamları vize alamadığı için Avrupa'da düzenlediğimiz fuarlara ulaşamıyordu. Survey bu kesime ulaşabilmek için Türkiye'de yatırım yapmaya karar verdi" diye açıklayan Durdu, fuarın en büyük özelliğinin turizmdeki gibi ‘her şey dahil' sistemi olduğunu söyledi.

Durdu, fuar ziyaretçilerin uçak biletleri hariç, beş yıldızlı otelde konaklama ve İstanbul'da istedikleri yere ulaşımlarını sağladıklarını belirtti. Katılımcıların İran, Suriye, Irak, Ürdün, Dubai, Mısır, Rusya, Bulgaristan, Ukrayna, Romanya, Yunanistan, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'dan geldiği ikinci ZOW fuarının da daha büyük katılımcıyla eylülde açılacağı belirtildi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.