Haberler

Çocuklar büyüdüklerinde Allianoi'yi görmek istiyor

Tarih: 11 Mayıs 2009 Kaynak: Evrensel
Allianoi Girişim Grubu, Çocuklara Mektup ve İmza Kampanyası kapsamında topladıkları 2 bin imzayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdi.

Allianoi Girişim Grubu, 2008 yılında başlattığı Çocuklara Mektup ve İmza Kampanyası'na ilişkin Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Grup üyeleri, "Tarih Cinayeti: Allianoi, Çamurla boğuluyor, faili meçhul değil" pankartı açarken, açıklamaya katılan çocuklar da "İzin verin Allianoi'yi gezmek istiyoruz", "Yok ederseniz sizleri affetmem", "Allianoi'yi ben de görmek istiyorum" yazılı dövizler taşıdı.

Telafisi olmayan hasarlar
Grup adına açıklamayı okuyan Allianoi Girişim Grubu Sözcüsü Alime Mitap, yasalara aykırı bir şekilde baraj inşaatının sürdürülmesi nedeniyle telafisi mümkün olmayacak hasarları noktaya çıkacağını belirterek, Allianoi'nin suya gömülmesinin bağışlanamaz bir suç haline geleceğini söyledi. Yetkililerin tarihsel bir sorumluk bilinci içerisinde davranması gerektiğini ifade eden Mitap, "Yetkililere Kızılderelilerin çok bilinen bir atasözünü hatırlatmak isteriz. Biz dünyayı çocuklardan ödünç aldık. 1800 yıl önce yapılmış olan Roma çağı antik sağlık yurdu Allianoi'yi bugünün küçükleri üzgün gözlerle aramasın diye hukuk mücadelesi yürütüyoruz" diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından Büyük Postane'ye giden grup üyeleri yaklaşık 2 bin çocuğun imzaladığı metinleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.