Haberler

'Hasankeyf'te turistleri ağırlayacak tesisler yetersiz'

Tarih: 11 Mayıs 2009 Kaynak: Zaman Yazan: Medeni Akbaş
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Hasankeyf'te konaklama, yemek ve temizlik gibi sorunların yanında özellikle turistleri ağırlayacak tesislerin yetersiz olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Başmüfettişi Cihat Tuncer, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Abdüsselam Uluçam'ı ziyaret etti. Aynı zamanda Hasankeyf kazı başkanlığı görevini de yürüten Rektör Uluçam, Bakanlık Başmüfettişi Tuncer'e kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Tarihi kentin, konaklama, yemek, temizlik gibi sorunlarının yanında, özellikle turistleri ağırlayacak tesislerin yetersizliğini dile getiren Uluçam, "Hasankeyf'in tesis konusunda sıkıntıları var. Tarihi mekanları görmek isteyenlerin konaklama sorunlarına çözüm bulunamadığından turistler günü birlik ziyaretler yapmak zorunda kalıyor. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bir takım çalışmalar yürütmesi gerekiyor." dedi. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümü açmayı planladıklarını belirten Uluçam, daha çok uygulamaya yönelik olarak eğitim yapacak bu bölümün öğrencilerinin, konservatör ve restoratör unvanı ile mezun olacağını söyledi. Uluçam, bu öğrencilerin kültür varlıklarının arkeolojik kazı, koruma ve restorasyon konularında görevler alacağını kaydetti.

Başmüfettiş Cihat Tuncer de Hasankeyf'in yerli ve yabancı turistlerin ağırlanacağı şekilde güzel bir ortama kavuşması için gayret göstereceklerini söyledi. Tuncer, "Anlattığınız sorunları çözmek için çalışmalarımız olacaktır. Birlikte koordineli çalışarak Hasankeyf'in sorunları aşacağımızı düşünüyoruz. Hasankeyf güzel tarihi mekanlardan biri, sorunları çözmek için elimizden geleni yapacağız." ifadesini kullandı.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.