Haberler

Arkeolojik kazıların sonuçlarının ele alınacağı 'Uluslararası Sinope Sempozyumu' başladı

Tarih: 11 Mayıs 2009 Kaynak: Zaman Yazan: Tolga Özkoç
Sinop Valiliği, belediye başkanlığı ve Bilkent Üniversitesi katkısıyla Sinop'ta 15 yıllık süreçte gerçekleştirilen arkeolojik kazıların sonuçlarının ele alınacağı 'Uluslararası Sinope Sempozyumu' başladı.

Sinop Polisevi'nde gerçekleştirilen sempozyuma Vali M. Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Şevket Büyükhatipoğlu ve 11 ülkeden 27 arkeolog ile Türk ve yabancı akademisyenler katıldı. Sempozyumda konuşan Vali M. Hakan Güvençer, "Evrenin derinliklerinde yine insanı buluyoruz, insanı arıyoruz. Burada bilim adamları olarak sizler birer kültür adamı, birer öykücü birer masalcısınız. Hepinizin ortak düşüncelerini araştırdığımızda o zaman birçok gerçek olayları yakalamak mümkün olur. Burada bulunduğunuz üç gün içerisinde hepinizin ortak düşüncesi Sinop olacaktır. Sinop'un dünden bugüne, bugünden de geleceğe yansıyan derinliğindeki geleceği araştırıp, düşünüp, konuşacağız. Geçmişin güzel olaylarını bize yansıtan değerli bilim adamlarına Sinoplular adına teşekkür ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Baki Ergül ise Sinop'un yüzyıllardan beri çok hor kullanıldığını ifade etti. Ergül, "Eski resimlere baktığımızda bile anlıyoruz. Eskinin daha güzel olduğunu görüyor ve söylüyoruz. Gelişmemizi sağlarken, değerlerimizi yok etmememiz lazım."dedi.

Sinop Müzesi Arkeologu Fuat Dereli de Sinop'ta yapılan kazılar sonucunda yer altından çıkan tarihî eserlerin sinevizyon gösterisi ile sununumunu gerçekleştirdi. Sempozyuma katılan bilim adamları öğleden sonraki bölümde ise Sinop Müzesi'ne giderek tarihî eserleri inceledi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.