Haberler

Grand Ankara Rixos oteli açıldı

Tarih: 11 Mayıs 2009
Çelikler Yatırım Holding tarafından 110 milyon dolara restore edilen ve geçen ay düzenlenen imza töreniyle Rixos Hotels'e devredilen eski adıyla Büyük Ankara, yeni adıyla Grand Ankara Rixos Oteli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, açılış ardından verilen yemek öncesinde yaptığı konuşmada, Rixos'un otelcilik sektöründe sürekli büyüdüğünü söyledi.

Rixos Grand Ankara'da yurt dışından gelen müşterilerine Türk misafirperverliğini göstereceklerini anlatan Tamince, ''Dünyanın değişik yerlerinde markamızı ve ülkemizin imajını farklı yerlere taşıdık. 2009 yılı sonunda yurt içi ve dışındaki toplam otel sayımızı 12'ye çıkaracağız'' dedi.

Tamince, ''Yoğun programlarına rağmen otelimizin açılışını gerçekleştiren sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz'' dedi.

Çelikler Yatırım Holding Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Çelik ise Büyük Ankara'yı 2006 yılında devir aldıkları ve ardından geçen üç yıllık sürede yaptıkları proje ve inşa çalışmalarıyla yapının 22 bin metre kareden 60 bin metre kareye çıktığını kaydetti.

Çelik, söz konusu çalışmalarda inşaat alanındaki son teknolojinin hemen hemen hepsinin kullanıldığını ve 36 milyon 830 bin dolarlık alım bedelinin yanı sıra, 70 milyon dolar yenileme yatırımı yapılan otelin full otomasyon-akıllı bina teknolojisine sahip olduğu bilgisini verdi.

Otelin elektriğini kendi ürettiğini, servislerinde ücretsiz internet ve bilgisayar telefonu hizmeti sunacaklarını da ifade eden Çelik, otelde 300 Ankaralıya istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Grand Rixos'un açılışına, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yüksek yargı mensupları ve milletvekilleri katıldı.

Grand Ankara Rixos'da 129'u standart, 20'si grand suit, 64'ü köşe, bir executive suite ve bir kral dairesi olmak üzere 215 oda bulunuyor.

Otelde spa, kapalı yüzme havuzu, aletli jimnastik salonu, sauna, jakuzi ve buhar odası imkanları sunuluyor.

Grand Ankara ve Anadolu isimli iki balo salonu bulunan otelde, iki konferans salonu ve 12 adet toplantı odası tasarlandı.

Otelde yerli veya yabancı şirket ve kurumlara yönelik uzun vadeli kiralık özel ofisler mevcut.

Büyük Ankara'da, bilgisayar, fax ve fotokopi makinesi imkanlarının sunulduğu sekreterlik hizmetleri de verilecek.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.