Haberler

Sakarya'da şimdi ev almanın tam zamanı

Tarih: 11 Mayıs 2009 Kaynak: Yeni Şafak
Konuttaki durgunluğu, tüketici için bir fırsata çevirmeye çalışan emlakçılar uygun ödeme taksitlerine öncelik veriyor. Şimdi ev almanın tam zamanı diyen Sakaryalı emlakçılar, "Şu an fiyatlar her kesim için çok uygun isteyen herkes ev sahibi olabilir" dediler. Emlakçılar, depremden sonra planlı bir şehir haline gelen Sakarya'nın ev almak isteyenlerin ilk tercihi olacağını ifade ediyor.

Sakaryalı emlakçılara göre kiradan kurtulmak için konut alacakların yeni fırsatları iyi değerlendirmelerini istediler. Global kriz nedeniyle talep daralmasının olduğunu vurgulayan emlakçılar fiyatların düştüğü bu dönemde uzun vadeli ödeme kolaylıklarının olduğunu belirterek, "Şu an fiyatlar her kesim için çok uygun isteyen herkes ev sahibi olabilir" dediler. Sakarya'nın yeniden yapılandırılması ve kentsel dönüşüm kapsamında konut fazlasının yakın zamanda daha da artacağını söyleyen uzmanlar, "Sakarya yeni dönemde ev satın alma konusunda cazibe merkezi haline gelecektir. Depremden sonra planlı bir şehir haline gelen Sakarya ev almak isteyenlerin ilk tercihi olacaktır" dediler. Emlakçılar ise her türlü talebi karşılamaya hazır olduklarını söylediler.

Bu Ucuz Evler Nerede!
2006'nın son döneminde başlayan durgunluğun, 2007'de devam ettiğini 2008'in ilk 5 ayında ise alım-satım işlemlerinin iyice azaldığını ve fiyatların da bu yüzden gevşediğini belirten uzmanlar fiyatlar oldukça gevşemiş durumda istenen fiyatın en az yüzde 10 altına düşülmedikçe satış olmadığını vurgulayarak, "Özellikle natamam (bitmemiş) binalarda, inşaat projelerinde bazı müteahhitler zor durumda. İnşaatın kapısına kilit vurma aşamasında olanlar var. Kilit vurup itibarını kaybetmektense, sınırlı sayıda konutu yüzde 30-40 indirimli satıp çarkı döndürüyor. Sıkışmış, satamıyor. Yüzde 30-40'lara varan düşüş var denilen evler işte bunlar. Bazı firmalar kampanyalar yapıyor. Ev alana araba veriyor, bazıları '3 yıllık su, doğalgaz, elektrik faturanı öderim' diyor. İşte bu tip kampanyalarla aslında indirim oranı bitmemiş evlerde yüzde 40'ları geçebilir. Bu kampanyaları peşin fiyata indirdiğiniz zaman ciddi düşüşler görülüyor. Fakat vatandaş bana gelmesin, 'Bu söylediğiniz evler nerede' demesin. Bu yaygın değil zaten. Her önüne gelen müteahhit de bunu yapıyor değil. Vatandaş çok ciddi araştırma yaptığı zaman bunu bulabilir" açıklamasında bulunuluyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.