Haberler

Amsterdam'da "Matchbox" ofis binası

Tarih: 11 Mayıs 2009 Kaynak: Inhabitat Yazan: Bridgette Steffen Çeviren: Ümmü Gündüz



Amsterdam'da son günlerde Allard Mimarlık tarafından tasarlanan yeni bir proje gündemde. Bu proje prefabrik "matchbox" (kibrit kutusu) blokları kullanılarak tasarlanmış 22 birimden oluşan bir ofis binası. Üstüste ve değişik açılarda konumlanan, geniş pencere açıklıkları ve caddeye konsol çıkan birimlerle cepheye karakterini veren kutu bloklardan oluşan bina, bu parçalı özelliğine uygun olarak "Matchbox" binası olarak adlandırılmış. Bina bitmiş haliyle Amsterdam'ın kuzeyindeki sanat çevresi için eğlenceli, modern, yaratıcı ve mükemmel bir görünüm sağlıyor.


"Matchbox" binası üstüste yerleştirilen prefabrik betonarme kutu bloklarla yapılacak şekilde tasarlanmış. Her kat çok az çelikle desteklenmiş ince taşıyıcı duvarlara bağlı bağımsız beton bloklardan oluyor. İç duvarların bazıları sanat çalışmaları, tasarım ya da planların duvarlara mıknatısla asılabilmesi için galvaniz saçla kaplanmış. Binanın merkezinde tüm katların açıldığı ve birimleri birbirine bağlamak için üzerinde köprüler bulunan orta avlu yer alıyor. Bu avlu aynı zamanda bireysel birimlerin günışığı almasında da rol oynuyor.

Yeni kurulan, genç ve modern firmalara yönelik tasarlanan binada prefabrik malzemelerin kullanılması kira fiyatlarını uygun hale getirmiş. Bina sahipleri ve belediye meclisi kira fiyatlarının cazip olmasıyla aktif firmaları çekerek gözde bölgenin tasarım endüstrisini artırmayı umuyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.