Haberler

Şehbender Konağı gün yüzüne çıkıyor

Tarih: 12 Mayıs 2009 Kaynak: Olay
Asırlık Şehbender Konağı restore edilerek, kentin sosyal ve kültürel yaşamına kazandırılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi restorasyonların süreceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, aslına uygun restore edilen asırlık Şehbender Konağı`nın bu yıl içinde kültürel mekan olarak Bursalıları`n hizmetine sunulacağını, bölgenin de eski gerçek kimliğine kavuşması için gerekli çalışmaları başlatacaklarını müjdeledi.

Başkan Altepe, Kız Lisesi ile Erkek Lisesi arasında kalan, İbrahimpaşa Mahallesi`ndeki Şehbender Konağı`nın restorasyonunda incelemelerde bulundu. Geleneksel Türk evi tarzındaki mimari ve yapısal karakteri ile günümüze ulaşan nadir yapılardan Şehbender Konağı`nın restorasyon çalışmalarını yaz ayında bitirmeyi planladıklarını belirten Altepe, "Bu yapıları kentin ziynetleri olarak görüyoruz. Bu tarihi yapıyı restore edildikten sonra Bursa`nın sosyal ve kültürel yaşamına en iyi şekilde sunulması için çalışmalarımız devam ediyor. Okul bölgesi olmasından dolayı burası gençlerin daha ağırlıklı kullanacağı kültürel bir mekan olabilir" dedi.

Aynı bölgede bulunan Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde Karabaş-i Veli Kültür Merkezi`ni aslına uygun restore ettiklerini hatırlatan Başkan Altepe, "Bursa`nın ruhunun hissedildiği tarihi binaların bulunduğu bu bölgeyi eski ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursa`mızın kalbindeki bu yapıları yeniden ayağa kaldıracağız. Her sokağına kitap yazılacak Bursa`mızın eski ve tarihi mahallelerin nitelikli bölgeler haline gelmesi bizim en başlı hedeflerimiz arasında yer alıyor" diye konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.