Haberler

Mimari engeller kalkacak

Tarih: 12 Mayıs 2009 Kaynak: Hürriyet Ege
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, mimari engeller ortada dururken, sosyal yaşama dönük çalışmalardan ve istihdam sorunundan söz etmenin doğru olmayacağını söyledi.

Engelli vatandaşların birçoğunun mimari engeller nedeniyle sokağa bile çıkamadığını hatırlatan Başkan Tartan, sorunların çözüme kavuşturulması için kısa bir süre sonra geniş katılımlı toplantı yapacağını anlattı.

Komisyon toplanacak
Doğuştan engelli Belma Gürkan ile buluşan ve engellilerin genel olarak karşılaştıkları sorunlarını dinleyen Başkan Tartan, Konak Belediyesi Engelliler Komisyonu'nda, geniş katılımlı toplantı sonunda belirlenecek bir engelli üyenin de yer alacağını söyledi. Kent içindeki mimari engelleri anlatan Belma Gürkan, "Türkiye'nin çağdaş yüzü İzmir'deki utanç verici manzaraların en yakın şahidiyim. Ya arabasını rampa önlerine koyan sürücülerden, ya da yolların engellerinden dolayı, dışarı çıktığım hergün kabusa dönüşüyor" dedi. Gürkan sözlerini şöyle sürdürdü: "Merkezi alanlarda sokaklarda mimari engeller kısmen hallolmuş durumda ama Konak'a inince çok büyük sıkıntı var. Resmi dairelerde hem daireye, hem daire içindeki yetkili makamlara ulaşımımız çok zor, hep merdivenli binalar. Asansörler bizim için tasarlanmamış. Kamuya açık yeme içme yerlerinde büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Hiçbiryerin zemininde tuvalet yok. Yerel yönetimler bu mimari engelleri ivedilikle kaldırmalı. Konak Belediye Başkanımız sorunlarımızı dinledi. Bu konular Yerel Gündem 21 toplantılarında konuşuluyor. Mimari engeller kaldırıldığında ardından sosyal yaşamın içinde yer almak ve istihdam gibi konularda da çözümler bulunur" dedi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.