Haberler

Schneider'den 15 milyon avroluk fabrika yatırımı

Tarih: 15 Mayıs 2009 Kaynak: Radikal
Krize rağmen yatırıma devam eden Schneider Electric, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni fabrikasının inşaatına başladı. 60 dönüm arazi üzerinde kurulan fabrikaya ilk aşamada 15 milyon avro yatırım yapılacak.

Elektrik dağıtım, endüstriyel kontrol ve otomasyon üreticisi Schneider Electric, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni fabrikasının inşaatına başladı.

Schneider Electric'den yapılan açıklamada, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde, toplam 60 dönüm arazi üzerinde kurulan fabrikaya ilk aşamada 15 milyon avro yatırım yapıldığı belirtildi. Açıklamada, ilk bölümü yıl sonunda faaliyete geçecek fabrikanın yatırım miktarının, büyüme hızına bağlı olarak her yıl daha da artacağı kaydedildi.

Çevre dostu
Tamamıyla çevre dostu olarak inşa edilecek fabrikada, hem idari bölümler hem de üretim binasının benzerlerine göre yüzde 50 daha az enerji tüketeceği ifade edildi. Schneider Electric Genel Müdürü Turhan Turhangil de, Schneider Electric'in yeni fabrikasının tüm yatırım aşamaları tamamlandığında, iş hacminin şu ankinin iki katına ulaşacağını belirtti. Küresel krize rağmen yatırıma devam ettiklerini vurgulayan Turhangil, fabrikanın iç pazarın yanı sıra ihracat ağırlıklı olarak çalışacağını bildirdi.

Turhangil şunları kaydetti:

"Yaptığımız bu yatırımla, Schneider Electric'in Türkiye'deki global üretim merkezi rolünü ve bir ihracat üssü olma konumunu daha da güçlendireceğiz. Ayrıca, önümüzdeki üç yıl içerisinde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz 50 milyon avroluk yatırım planlarımızı, zorlaşan ekonomik şartlara rağmen uygulamaya devam ediyoruz ve edeceğiz."

Türkiye'de üç fabrikası var
Faaliyet gösterdiği 100'den fazla ülkede enerji yönetimi konusunda dünya çapında bir uzman olan Schneider Electric, konut uygulamalarındaki geniş faaliyet alanının yanı sıra, enerji ve altyapı, endüstri, bina otomasyonu ve data merkezleri pazarlarına liderlik konumuyla entegre çözümler sunuyor. 120 bin şirket çalışanı ‘Enerjinizle daha fazlası' sloganıyla hareket ederek, müşterilerine enerjinin daha güvenli, güvenilir ve verimli bir şekilde kullanılması için hizmet veriyor. 2008 yılında 18.3 milyar avroyu aşan satış rakamına ulaşan Schneider Electric Türkiye'de ise 1000'i aşkın çalışanı, üç üretim merkezi, 200 iş ortağı ve başta İstanbul olmak üzere, İzmir, Bursa, Ankara, Samsun, Adana, İzmit, Eskişehir, Konya, Kayseri, Gaziantep, Trabzon, Denizli, Malatya ve Antalya'daki satış ofisleriyle çalışmalarına devam ediyor. Schneider Electric'in fabrikaları İzmir'de bulunuyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.