Haberler

Metrobüs Haliç yokuşunda kaldı!

Tarih: 15 Mayıs 2009 Kaynak: Milliyet
İTÜ'nün ‘İstanbul'a uygun değil' diyerek olumsuz rapor verdiği, Phileas marka metrobüs aracı Haliç çıkışında yolda kaldı. Yokuşu çıkamayan metrobüs çekici ile Zincirlikuyu'ya götürüldü.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) hazırladığı rapora göre, "İstanbul için uygun olmayan ve çok pahalı bulunan" Hollanda markalı metrobüslerle ilgili tartışmalar sürerken, dün Haliç çıkışında ilerleyen bir metrobüs arızalandı. Arızalanan metrobüsteki yolcular aşağı indirildi. Arka taraftan gelen metrobüsler sebebiyle kuyruk oluştu. Arızalanan metrobüs, çekici ile Zincirlikuyu'ya çekilirken vatandaşlar da bu görüntüye şaşırdı.

‘Paralar çöpe mi atıldı?'
Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın, 2003 yılında almak istedikleri ancak, "yol çıkışında sorun olduğu ve rampada arızalandığı" için vazgeçtiklerini söylediği metrobüslerden biri dün arızalandı. Haliç Köprüsü çıkışında yokuştan çıkarken aniden arızalanan metrobüsün arka tarafında diğer metrobüsler birikti. Yolcuları indirilen metrobüs, çekici ile Zincirlikuyu'ya çekilirken ilginç görüntüler oluştu.

İETT'nin acil müdahale aracıyla gelen ekipler, arızayı gidermek için çalışma yaptı.
Arızaya şahit olan bazı vatandaşlar, "2,5 milyon TL çöpe mi atıldı?" diye tepki göstermekten kendini alamadı.

Metrobüslerle ilgili iddialar sürerken, İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk açıklamasında Hollanda markalı araçların rampa çıkamadıkları ve kapılarının kapanmadığı iddialarına tepki göstermişti.

Rapora rağmen alındı
Bu arada, metrobüslerle ilgili iddialardan birisi de İETT'nin İstanbul Teknik Üniversitesi'ne (İTÜ) hazırlattığı rapordu. Rapora göre, "maliyeti çok yüksek olan metrobüsler, İstanbul için uygun değil ve çok pahalıydı."
Ancak, İTÜ'nün bu raporuna rağmen, İETT, Hollanda markalı araçları seçmişti.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.