Haberler

Hanlar Bölgesi nefes alacak

Tarih: 15 Mayıs 2009 Kaynak: Olay
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin atar damarları olan Hanlar Bölgesi'nin ayağa kaldırılması adına yapılan çalışmaların devam ettiğini, bu kapsamda Cumhuriyet Caddesi'ndeki sağlık ocağının yıkımını başlattıklarını söyledi.

Başkan Altepe, Cumhuriyet Caddesi'ndeki eski sağlık ocağının yıkılmasıyla, bölgenin farklı bir noktadan daha ferahladığını belirterek, yıkımla açılan bu alanda turist otobüslerinin park etmesine imkan sağlanacağını söyledi. Hanlar Bölgesi'nin en önem verdikleri projeler arasında yer aldığına işaret eden Başkan Altepe, "Kentin en eski bölgesi ve atar damarı olan bu merkezin ayağa kaldırılması, hanlarımızın, çarşılarımızın özgün yapısına kavuşması için 5 yıldır çalışıyoruz. Hanlar Bölgesi Bursa'nın fethinden sonra ilk oluşturulan ticaret ve sosyal yaşam merkezidir. Bu bölgenin kimliği korunurken, yaşayan bir bölge haline gelmesini, kültür ve turizmi ile yaşamasını istiyoruz" dedi.

Başkan Altepe, bölgenin turizme daha fazla açılabilmesi için yapılan bir dizi çalışmaların devam ettiğini ifade ederek Cumhuriyet Caddesi'ndeki sağlık ocağının yıkımının da bunlardan biri olduğunu belirtti. Bu sağlık ocağına karşılık İl Sağlık Müdürlüğü'ne farklı noktalarda kullanabileceklerin binalar verdiklerinin altını çizen Başkan Altepe, "Sağlık ocağının yıkılması Hanlar Bölgesi'nin ortaya çıkarılmasında ve turizme açılmasında önemli bir adım. Kentin merkezindeki tarihi mekanları ziyarete gelen turistlerin otobüsleri için sağlık ocağının yıkıldığı bölgede geniş bir park alanı oluşturulacak. Böylece daha çok turist bu bölgeyi ziyaret etme imkanı bulabilecek" diye konuştu.

Başkan Altepe, bu çalışmanın Geyve Han, Koza Han Taç Kapı ile Fidan Han'ın da fonksiyonlarını artıracağını sözlerine ekledi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.