Haberler

Sanayi sitesine 'akademik' tepki

Tarih: 15 Mayıs 2009 Kaynak: Olay
Bursa Akademik Odalar Birliği Üyesi Erdal Aktuğ, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) ve TOKİ işbirliğiyle Kestel'de hayata geçirilmesi planlanan 'Sanayi Sitesi'yle ilgili olarak 'Böylesi 'hayalci' bir yatırıma girişilmesi, ülke ve kişi kaynaklarının heba edilmesidir' dedi.

Baro Evinde Bursa Akademik Odalar Birliği adına basın açıklaması yapan Aktuğ, bölgede aktif olarak tarım yapıldığına dikkati çekerek, sanayi sitesinin yapılması planlanan arazinin Bursa Ovası'nı sulayan derelerin doğduğu bir bölge olduğunu belirtti. Aktuğ, bölgede Çataltepe Göleti ile çeşitli su kaynaklarının yer aldığını dile getirerek, şöyle konuştu:

'Böylesi 'hayalci' bir yatırıma girişilmesi, ülke ve kişi kaynaklarının heba edilmesidir. Sanayi sitesinin yapılmak istendiği arazi parçası, yaklaşık 600 hektar büyüklüğündedir. Bunun 64,3 hektarı orman arazisi, 535,70 hektarı tarım arazisidir. Arazide, kuru ve sulu tarımın yapıldığı, meyve bahçeleri ve fidanlıklarının bulunduğu mutlak tarım alanları yer almaktadır. Proje alanı toprak sınıfı açısından incelendiğinde korunması gereken 2. derece kullanım kabiliyetine sahip alanlar bulunmaktadır. Alan, tam tarım yapılmaya müsait bölgedir. Tarım topraklarının, su havzalarının korunması, kentimizin doğal kaynaklarının gelecek nesillere yok edilmeden aktarılması konusundaki duruşumuz bellidir. Konunun takipçisi olacağız.'

Boşalan alanlar ne olacak?
'Sanayi Sitesi Projesi' ile kent içinde kalan meslek gruplarının kent dışına çıkarılmasının öngörüldüğünü belirten Erdal Aktuğ, ancak boşalan mevcut alanlarda nasıl bir dönüşümün olacağının açıklanmadığını kaydetti.

Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.