Haberler

'Slumdog Millionaire' çocuğunun evini yıktılar

Tarih: 15 Mayıs 2009 Kaynak: NTVMSNBC
Filmin kazandığı büyük başarının ardından Hint yetkililerden ev sözü alan minik yıldız İsmail, tam tersine evinden oldu.

Mumbai'de belediye ekipleri bir gecekondu mahallesinde yıkım gerçekleştirdi.

8 Oscarlı 'Slumdog Milyoner' filminin küçük yıldızlarından Azharuddin Muhammed İsmail'in de evi yıkıldı. İsmail'in yıkım sırasında polisten dayak yediği de iddia edildi.

Bölge halkı, yıkım için önceden bilgi verilmediğini ve bir anda gelen görevlilerin buldozerlerle evleri yıktıklarını belirtirken, mahalle sakinlerinden biri şöyle konuştu: "Bu İsmail'le alakalı değil. Buradaki tüm yoksulları ilgilendiriyor. Slumdog filmini yaptılar. Benzer şekilde biz de burada bir köpek gibi yaşıyoruz. Herkes gelip evlerimizin üzerine buldozer sürebiliyor."

İsmail de, uyuduğu sırada polisin kendisine gelerek evi terk etmesini istediğini, bundan kısa bir süre sonra da evin yerle bir edildiğini söyledi.

‘Slumdog Milyoner'in başarısı sonrasında Hint yetkililer, çocuk karakterlere ev sözü vermişti. Ama İsmail'in ailesi, verilen sözlerin tutulmadığını dile getirdi.

Mumbai'nin kenar mahallelerinden bir çocuğun yaşam öyküsünü anlatan "Slumdog Millionaire", En İyi Yönetmen, En İyi Film, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Ses Miksajı, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve En İyi Orjinal Şarkı dallarında da Oscar almıştı.

Film, 326 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.