Haberler

Eyüp'te vakıf arazilerinin tapuları dağıtılmaya başlandı

Tarih: 15 Mayıs 2009 Kaynak: Zaman
Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, vakıf arazilerindeki taşınmazların tapularını vatandaşlara teslim etmeye başladı. Belediye yöneticileri ile Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda, işgalli vakıf arazileri üzerinde yapılmış taşınmazlara ilişkin tapu sorunları konusundaki yetki belediyelere devredilmişti.

Bu konuda seçimden önce sorunu çözeceği sözü veren Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, vakıflarla yaşadıkları arazi sorunu çözülen Vesile-Erdoğan Çakır ile Akşemsettin Mahallesi'nden Cafer-Necdet Aykutalp, Hakkı Aykutalp, Ruhi-Çerkez Aykutalp, Mehmet Karaca isimli vatandaşların tapularını kendilerine teslim etti. Başkan İsmail Kavuncu, Vakıf arazileri üzerinde taşınmazları bulunan vatandaşların yaşadığı tapu sorununun büyük bir kısmının çözüldüğünü, diğer vatandaşların sorunlarının çözülerek tapularını alabilmesi için ellerinden gelen tüm imkanları seferber edeceklerini belirtti.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu şunları söyledi: "Eyüp'te Vakıflar'a ait toplam 559 bin 605 metrekare büyüklüğündeki taşınmazın takas işlemleri tamamlandı. Böylece, vakıf arazileri üzerinde evleri bulunan vatandaşların 4916 sayılı kanuna göre, belediyelere devrolan tapularını alma imkanı doğdu. Diğerleri de müracaat ettikçe tapularını alacaklar. Bazı vatandaşlarımız tapularını aldılar, hayırlı uğurlu olsun. Bu konuda sıkıntıları olan vatandaşlarımız belediyemize başvuruyor. İnşallah en kısa zamanda onlara da tapularını teslim edeceğiz."

Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.