Haberler

Dedeman grubu 3 otelle Suriye'de pazar lideri oldu

Tarih: 20 Mayıs 2009 Kaynak: Akşam Yazan: Şenay Yıldız
Dedeman oteller zinciri Suriye'de açtığı 3 yeni otelle ismini Ortadoğu'ya taşıdı... Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, 'Suriye pazarına işletmeci grup olarak, direkt 1 numaradan girdik' dedi.

Türkiye'nin önde gelen otel zincirlerinden Dedeman, krize rağmen büyümeye devam ediyor. Dedeman grubu Şam, Halep ve Palmira'da işletmesini aldıkları 3 yeni otel ile Suriye'de pazar lideri konumuna geldi. Grubun, Şam'daki otelin açılışı cumartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yapılırken, Dedeman toplam 4 bin 800 oda ve 9 bin yatak sayısına ulaşarak, 22 otelin işletmesini üstlenmiş oldu. Dedeman topluluğunun 1966 yılında açılan Dedeman Ankara ile faaliyetlerine başladığını hatırlatan Murat Dedeman, 'Büyüme stratejimiz doğrultusunda önceliği bölge ülkelerine verdik. Hedefimiz 1966 yılında kurulan Dedeman Otelleri'nin kuruluş yıldönümünde 50 otele ulaşmak' dedi.

Öncelikli hedef Ortadoğu
Suriye'nin bölgedeki önemi ve geleceğine dair inançlarının bölgeye 3 otel ile girme kararında etkili olduğunu belirten Murat Dedeman, 'Buralar bizim kendimizi daha rahat hissettiğimiz yerler. Ortadoğu'da daha rahat yayılıyoruz. Ayağımızı yere sağlam basmak istiyoruz. Bu nedenle Avrupa'ya yayılmadan önce Ortadoğu'da yayılmak istiyoruz' diye konuştu. Dedeman, hedeflerindeki diğer bölgelerin ise Türki Cumhuriyetler, Doğu Bloku ve Balkan ülkeleri olduğunu söyledi. Romanya, Ukrayna, Bulgaristan'da arayışları ve müzakerelerin devam ettiğini belirten Dedeman, Suudi Arabistan'dan ise kendilerine teklif geldiğini ve bu çerçevede önümüzdeki dönemde Cidde'de de çalışmalar yapabileceklerini vurguladı.

40 Milyonluk renovasyon
'Yurt dışında kendi markasını 'management' olarak satan tek Türk markası biziz' diyen Dedeman, Suriye'de aldıkları 3 oteli hiç kapatmadan 3 yıl içinde yenileyeceklerini söyledi. Yenileme faaliyetlerinin maliyeti ise Suriye'deki için 18 milyon dolar olmak üzere 40 milyon dolara mal olacak. Dedeman grubunun yüzde 100 sahibi olduğu 7 tane oteli bulunduğunu belirten Murat Dedeman, yıllık ciro hedeflerinin 140-150 milyon dolar olduğunu söyledi. Murat Dedeman, 2009 yılında Zonguldak, İran Shiraz, 2010'da İstanbul Bostancı'da, 2011'de Bakü'de ve Cavlak'ta yeni otel açacaklarını belirtti.

Türk misafirperverliğini tüm dünyaya yayacağız
9 bin metrekare üzerine kurulu Dedeman Şam, 1 kral dairesi ve 32 suit olmak üzere toplam 372 odaya sahip. Otelde geleneksel Suriye mutfağı ve uluslararası mutfaklardan örnekler sunan açık ve kapalı 7 restoranda enfes yemekler konuklara ikram ediliyor. Farklı boyutlardaki 8 toplantı salonu ve iki adet 100 kişilik Balo Salonu ve merkezi konumu ile Dedeman Şam, iş dünyası için oldukça önemli bir merkez konumunda. Otel yöneticileri Dedeman otellerinin 'Türk misafirperverliğini dünyaya yayma' hedefini taşıdığını dile getirdi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.