Haberler

Topbaş'tan 'metrobüs alımında rüşvet'e yanıt

Tarih: 18 Mayıs 2009 Kaynak: CNN Türk
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'daki metrobüslerin alımı konusundaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin, "Burada bizim rahatsız olacağımız hiçbir sonuç yok. Yapılan çalışmalar gayet normal ve sonuçları itibarıyla İstanbul'un kazanımıdır" dedi.

İspanya'da düzenlenen Dünya Belediyeler Birliği toplantısının ardından Atatürk Havalimanı'na gelişinde bir gazetecinin, "Metrobüs alımında yolsuzluk yapıldığı ve rüşvet çarklarının döndüğü iddia ediliyor. Bu iddialar konusunda ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine Topbaş, bu konularda daha önce resmi açıklamalar yaptıklarını, ancak konunun yeniden gündeme getirilmeye çalışıldığını söyledi.

Topbaş, "Metrobüslerin yetkili firması çarşamba günü detaylı açıklamalar yapacak ve yasal haklarını kullanmak için adımlar atacak" diye konuştu.

Topbaş, demokrasinin güzel tarafının her şeyin söylenebilmesi olduğunu belirterek, "Tabii bizim kalkıp da her şeye cevap yetiştirme gibi bir zorunluluğumuz yok. Yasal çerçevesi içinde zaten sistem devam ediyor. Biz konuyla ilgili resmi açıklamalarımızı yaptık. İddia edildiği gibi maalesef kamuoyunda hala gündemde kalmaya çalışanların gündemde kalma hevesine fırsat verecek birtakım şeyler yok. Ama maalesef üzülerek görüyoruz ki, halen gündemde kalmaya çalışanlar, ortaya birtakım laflar atıp arkasında durmaya çalışıyor" dedi.

"Burada bizim rahatsız olacağımız hiçbir sonuç yok. Buradaki yapılan çalışmalar gayet normal ve sonuçları itibarıyla İstanbul'un kazanımıdır" diyen Topbaş, "Belediyeyi veya kamuyu zarara uğrattığımız gibi hiçbir sonuç çıkmayacağını burada açık ve net olarak ifade etmek isterim. Tabii ki bunun diğer süreçlerini biz de takip ediyoruz. Bizi itham edenlerle ilgili çalışmalarımız var, onu da daha sonra açıklayacağım. Yani iddia edildiği gibi bu kentin, belediyenin imkanlarını bir başkasına peşkeş çekmek, rant oluşturmak veya burada belediyeyi zarara uğratmak gibi bir sonuç çıkmaz" diye konuştu.

Kadir Topbaş, "Ama maalesef, seçim bitmesine rağmen halen gündemde kalmak isteyenler kalkıp bunlarla uğraşıyorlar. Cevap bekliyorlar. Parlamenter olan kişi gider parlamentoda önerge verir ve konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulmasını ister. Meclis'ten bu tip sorular zaman zaman geliyor ve biz cevabını veriyoruz. Ama gündemde kalmanın yolunu böyle buluyorlar. Onların siyasi anlayışları, tarzları bu. Bunu çok gördük" şeklinde konuştu.

Siyaseti halka hizmet anlayışında yapmaya çalıştıklarını ifade eden Topbaş, yaptıkları işlerin kendilerini anlattığını söyledi.

Topbaş, "İddiaları ortaya atan kişiler hakkında yasal yollara başvuracak mısınız?" sorusuna da "Gereken çalışmalar yapılıyor" yanıtını verdi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.