Haberler

Başkan Topbaş; "Metrobüs İstanbul'un kazanımıdır!..."

Tarih: 18 Mayıs 2009 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İspanya'nın başkenti Madrid'den yurda dönen Başkan Topbaş, "Metrobüs sonuçları itibariyle İstanbul'un kazanımıdır. Burada bizim rahatsız olacağımız hiçbir sonuç yok. Belediyeyi zarara uğratmamız da asla söz konusu değil!..." dedi.

İspanya'da düzenlenen Dünya Belediyeler Birliği Toplantısı'nın ardından yurda dönen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun metrobüs ihalelerine ilişkin yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Metrobüs ihalesini kazanan firmanın Çarşamba günü bir basın açıklaması yapacağını ve yasal haklarını kullanmak için adımlar atacağını ifade eden Başkan Kadir Topbaş, CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılaçdaroğlu'nun metrobüs ihaleleriyle ilgili ortaya attığı iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "İstanbul'a yeni aldığımız metrobüsler için bazı iddialar ortaya atılıyor. Ancak ben gerekli açıklamayı daha önce de yapmıştım. Bu iddiayı ortaya atan arkadaşların siyaset anlayışı bu şekilde. Fakat biz onlar gibi siyaset yapmıyoruz. Bizim açıklamalarımız resmi belgelere dayanıyor" diye konuştu.

Demokrasinin güzel tarafının her şeyin söylenebilmesi olduğuna dikkat çeken Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; "Tabii bizim kalkıp da her şeye cevap yetiştirme gibi bir zorunluluğumuz yok. Yasal çerçevesi içinde zaten sistem devam ediyor. Biz konuyla ilgili resmi açıklamalarımızı yaptık. İddia edildiği gibi maalesef kamuoyunda hala gündemde kalmaya çalışanların gündemde kalma hevesine fırsat verecek birtakım şeyler yok. Ama maalesef üzülerek görüyoruz ki, halen gündemde kalmaya çalışanlar, ortaya birtakım laflar atıp arkasında durmaya çalışıyor. Burada bizim rahatsız olacağımız hiçbir sonuç yok. Metrobüs yatırımı sonuçları itibarıyla İstanbul'un kazanımıdır. Belediyeyi veya kamuyu zarara uğrattığımız gibi hiçbir sonuç çıkmayacağını burada açık ve net olarak ifade etmek isterim. Tabi ki bunun diğer süreçlerini biz de takip ediyoruz. Bizi itham edenlerle ilgili çalışmalarımız var, onu da daha sonra açıklayacağım. Yani iddia edildiği gibi bu kentin, belediyenin imkanlarını bir başkasına peşkeş çekmek, rant oluşturmak veya burada belediyeyi zarara uğratmak gibi bir sonuç çıkmaz. Ama maalesef, seçim bitmesine rağmen halen gündemde kalmak isteyenler kalkıp bunlarla uğraşıyorlar, cevap bekliyorlar. Parlamenter olan kişi gider parlamentoda önerge verir ve konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulmasını ister. Meclis'ten bu tip sorular zaman zaman geliyor ve biz cevabını veriyoruz. Ama gündemde kalmanın yolunu böyle buluyorlar. Onların siyasi anlayışları, tarzları bu. Bunu çok gördük."

Siyaseti halka hizmet anlayışında yapmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Topbaş, yaptıkları işlerin kendilerini çok iyi anlattığını kaydetti. Topbaş, "İddiaları ortaya atan kişiler hakkında yasal yollara başvuracak mısınız?" sorusuna ise, "Gereken çalışmalar yapılıyor" cevabını verdi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.